Stanojević i Prosinečki očekuju dosta golova

BEOGRAD, 14. marta 2011. (Beta) - Treneri beogradskih večitih rivala Partizana i Crvene zvezdem, Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki rekli su da u polufinalu Kupa Srbije očekuju dosta golova i meč u kojem će uživati svi navijači.

"Pretpostavljam da će ovaj derbi doneti golove i verujem da će na tribinama sve proći u najboljem redu. Nadam se da će navijači da nam daju pozitivnu energiju. Hoću da na terenu pokažemo šta možemo i, uz vitešku borbu, neka pobedi bolji", rekao je Stanojević na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Trofej u kupu brane fudbaleri Crvene zvezde, koji su prošle godine u finalu ubedljivo savladali Vojvodinu sa 3:0.

"Nadam se otvorenoj, takmičarskoj utakmici sa mnogo golova. Verujem da će ljudi uživati. Želimo da Zvezda u Kupu napravi nešto veliko, ali ne bi trebalo zaboraviti da se ništa neće rešiti sutra, već se igra i revanš utakmica", istakao je Prosinečki.

Trener crveno-belih, kao i pred prethodne mečeve, otkrio je već danas u kojem sastavu će ekipa igrati u sredu.

"Problema sa povredama imaju Li Adi i Uroš Čosić. Ipak, očekujem da ćemo igrati u sastavu Stamenković, Ninkov, Čosić, Adi, Tošić, Mijailović, Kadu, Evandro, Borha, Jevtić i Koroman", naveo je Prosinečki.

"Dobro je, pogodio sam, jedino nisam bio siguran da li će igrati Andrija Kaluđeorović u napadu", uz osmeh je prokomentarisao trener Partizana Stanojević.

Ni on nije želeo da "sakrije karte" i najavio je da će Partizan najverovatnije igrati u sastavu: Stojković, Lazevski, Krstajić, Savić, Miljković, Petrović, Vukić, Ilić, Babović, Iliev i Tejgo.

Jedini problem, prema rečima Stanojevića, je Vukićeva povreda primicača zbog čega bi umesto njega mogao da zaigra Milan Smiljanić.

(old_image)

U drugom polufinalu igraće Sloboda Sevojno-Vojvodina, prvi meč je u sredu u Lučanima, a revanš je 6. aprila u Novom Sadu.

"Čekaju nas dve velike utakmice za ovu generaciju igrača Vojvodine. Imamo velike ambicije, a naša želja je da se plasiramo u finale. Idemo korak po korak, Sloboda Sevojno zaslužuje poštovanje i znamo da nam nimalo neće biti lako", istakao je trener Vojvodine Zoran Milinković.

Strateg Slobode Sevojno Ljubiša Stamenković rekao je da mu je drago što je njegova ekipa plasmanom u polufinale našla mesto "u kremu srpskog fudbala".

"Znam kako je voditi ekipu u finalu, to sam uradio sa Sevojnom i pre dve godine. Poslednjih 20 dana smo imali nekih problema, pojedini igrači imaju grip. Pokušaćemo da se izborimo za što bolji rezultat u revanšu", kazao je Stamenković.

Zajedničkoj konferenciji prisustvovali su i igrači sve četiri ekipe Mladen Krstajić (Partizan), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Željko Brkić (Vojvodina) i Igor Stanisavljević (Sloboda Sevojno).

Kapiten crno-belih Krstajić je rekao da očekuje tešku i neizvesnu utakmicu, pošto su i Partizan i Crvena zvezda zabeležili po tri pobede na početku drugog dela prvenstva. Kapiten Crvene zvezde Pavle Ninkov kazao je da će "kao i svaki derbi, ovaj u sredu biti neizvestan i težak".

Golman i kapiten Vojvodine Brkić podsetio je da je Kup takmičenje u kojem se često događaju iznenađenja, dok je igrač Slobode Sevojno Stanisavljević obećao navijačima da će ekipa učiniti sve da ponovi uspeh iz 2009. i plasira se u finale.

Svi učesnici polufinala Kupa pridružili su se apelu Fudbalskog saveza Srbije navijačima da utakmice prođu bez incidenata i da sve bude "u cilju promocije srpskog klupskog fudbala na najbolji način".

Konferencija počela je minutom ćutanja u znak sećanja na fudbalskog trenera Žarka Solda, koji je u subotu umro dok je vodio ekipu Timoka u prijateljskoj utakmici.

Utakmica Sloboda Sevojno-Vojvodina igra se u sredu od 14 sati, a duel Partizan-Crvena zvezda od 17 sati.

Revanš mečevi su 6. aprila.

Pogledajte još