Hor "Schola Chantorum" i DJ Lena Glish danas na "Novosadskom Winter Festu"

Usled pandemije virusa korona i nestabilne epidemiološke situacije koja traje mesecima unazad, peti po redu Novosadski Winter Fest ove godine će, po prvi put, biti održan u online formatu.

Svaki dan od 18.00 do 19.00 časova na Youtube kanalu Novosadski Winter Fest emitovaće se kombinovani snimci  nastupa iz prethodnih godina i dodatnih snimaka sa pozdravima i prazničnim čestitkama horova i bendova čiji će se nastupi emitovati, kao i porukama poznatih Novosađana i ambasadora brojnih zemalja.

Danas ćemo putem live streama biti u prilici da uživamo u nastupu hora "Schola Chantorum", a potom će nastupiti DJ Lena Glish. 

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne četiri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju Udruženje građana Subsidium, Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada - Gradske uprave za privredu.

Podsetimo da je Novi Sad ove godine prvi put učestvovao u izboru među 24 najbolja božićna marketa u Evropi – sa 11.556 glasova gde je osvojio 10. mesto i ušao u “Top 10 European Christmas Markets”.

Titulu grada sa najboljim božićnim marketom u Evropi za 2020. prema glasovima na portalu “European Best Destinations” – osvojila je Budimpešta, a Novi Sad je iza sebe ostavio popularne destinacije kao što su Prag, Bratislava, Keln, Bat…Novi Sad je dobio 78.4% glasova iz 88 zemalja sveta i 21.6% glasova iz Srbije.

Posetiocima sajta iz Velike Britanije, Rusije i Brazila – “Novosadski Winter Fest” nalazi se među tri omiljena božićna marketa. Raspevana jelka – Singing Christmas Tree, Dečija igraonica u senu i vožnja fijakerom ocenjeni su kao najzanimljivije atrakcije festivala.

U izboru na portalu www.europeanbestdestiantions.com je učestvovalo 289.714 glasača iz 116 zemalja sveta.

Ovim rezultatom “Novosadski Winter Fest” automatski se kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine.

Pogledajte još