fbpx

Koncert Gentleman-a

Konstataciju da u Beogradu vlada nestašica koncerata velikih reggae muzičara, potvrdila je masa koja se ispred ulaza bašte Studentskog kulturnog centra okupila. Red je bio toliki da se za ulaz čekalo i do 30 minuta. U vazduhu je moglo da se oseti nestrpljenje ljudi rešenih da najzad uživaju u živom nastupu jednog od najpopularnijih evropskih reggae-dancehall muzičara - Gentleman-a i njegovog "The Far East Band".
U Beograd su došli iz Budimpešte, u kojoj su održali koncert u sklopu turneje More Confidence Europe Tour 2006. Prethodno su posetili Amsterdam, London, Barselonu, Rim i Pariz. Proteklih godina Gentleman je izveo mnogobrojne i dugotrajne turneje po Evropi i Americi, ali su mu verovatno najdraži nastupi na Jamajci. Pogotovo onaj pred 30.000 Jamajčana, na prestižnom Kwanzah festrivalu.
Događaj su otvorili "TrenchTown Rockers", svojim uvodnim soundsystem setom i polako podizali masu za spektakl na koji se čekalo više od dve godine. Desetočlana ekipa "The Far East Band"-a, i zvezda večeri Gentleman, dočekani su zaglušujućim ovacijama energične beogradske publike. Na koncertu su se čule dobro poznate pesme nemačkog muzičara, na opšte oduševljenje svih okupljenih. I sam Gentleman je u nekoliko navrata, prijatno iznenađen, dao kompliment publici da je puna pozitivne energije. Mogle su se čuti i reči "Babylon is the ignorance" koje su samo raspaljivale i ovako uzavrelu atmosferu. Da koncert svim posetocima ostane u dobrom sećanju, zaslužna su i tri bisa na koja se bend vraćao. 
Po završetku koncerta održan je After Party sa "TrenchTown Rockersima" u klubu "Akademija".
Definitivno da je za otvaranje bašte SKC-a odabran pravi događaj, kakav samo može da poželi. S nadom da će ih biti još više, ostaje nam da sabiramo utiske sa ovog.

Vladimir Popović

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.