ALEKSEJ NEĆE BITI RAZMAŽEN: Sofija Milošević iskreno o majčinstvu

Za manekenku Sofiju Milošević i njenog supruga Luku Jovića 2020. godina će zauvek biti posebna, jer je na svet stigla kruna njihove ljubavi, sin Aleksej.

Njih troje su porodično u Madridu slavili Novu godinu, a Sofija je sumirala sve ono što se desilo u proteklih 365 dana u njenom životu:

- Naravno, svima nam se život promenio, uvek zamislim da nam je neko ispričao da će 2020. biti ovakva, nasmejala bih se jeftinom scenariju za sci-fi filmove. Mnogo lekcija je naučeno u svakom slučaju i koliko god mi je ova godina bila teška, u isto vreme mi je donela najvažniju stvar na svetu - mog sina. S njegovim dolaskom sve ovo ludilo oko mene odjednom je poprimilo neke drugačije dimenzije. A u isto vreme me je Luka zaprosio na prelep način i to je nešto što će mi takođe zauvek ostati u sećanju.

Da li je baš to bila stvar koju si poželela na prethodnom dočeku Nove godine?

- Nisam se ovome nadala jer u tom trenutku nisam znala da sam u drugom stanju. Želela sam sreću i mir za svoje najbliže i eto, na kraju sam to i dobila. Upravo zbog svega i lepog i manje lepog što mi se desilo u ovoj godini naučila sam da budem veoma zahvalna.

Smatraš li da si zbog svega što ti se dogodilo promenila određena životna pravila? Baš zbog toga što više nemaš toliko vremena za treninge, posao...

- Promenilo se sve. Odrastala sam u porodici sa dekom i bakom, koji su bili jako posvećeni svojim unucima. Moj deka nijednom nije otišao na spavanje a da prethodno mom bratu i meni nije ispričao priču za laku noć. Odrastajući tako i posle u zrelim godinama shvatila sam koliko je važno za dete da oseti bezgraničnu ljubav i koliko je važno biti posvećen roditelj. Dete je najvažnija stvar na svetu i želela sam da ga imam onog momenta kada sam osetila da sam dovoljno zrela. On je moj broj jedan i sve je sada u drugom planu. U isto vreme, sigurna sam da ću ceo život raditi jer mene to ispunjava, ne osećam se lepo kada ne radim, s tim da ću morati da imam dobru organizaciju da bih sve uskladila. Put u Njujork je trenutno na čekanju dok Aleksej ne odraste i što se tiče posla, koncentrisana sam na svoj brend. Uživam da ga razvijam i da gledam kako raste.

Hoćeš li biti stroga majka?

- Idealan plan mi je da budem stroga majka, ali da ga razmazim ljubavlju. Nisam razmažena i ne želim da dopustim da moj sin to bude. Želim da ga naučim pravim vrednostima i da od njega napravim sposobnog, vrednog i dobrog čoveka.

Sa kojim se to problemima poslednjih meseci srećeš kao majka?

- Definitivno sa nespavanjem i dojenjem, koje je meni lično veoma bolno. U isto vreme dojenje mi je jako važno, pogotovu prvih nekoliko meseci kada se njegov imunitet gradi. Nebrojano puta sam bila na korak da zaplačem, ali njegovo zdravlje mi je na prvom mestu.

Da li planiraš da se ikada vratiš svom poslu, modelingu?

- Već sam se vratila u smislu da mogu da radim, ali da li ću ikada biti model s punim radnim vremenom, pitanje je. Modeling je nešto što je deo mog života od 14. godine i biće mi jako teško da se "penzionišem".

Pisalo se o tome da započinješ da se baviš humanitarnim radom, dokle si stigla u tim planovima?

- To je nešto čime sam se oduvek bavila, ali jednostavno nisam želela da o tome pričam javno. Imala sam prilike da kroz Lukine pregovore sa UNICEF-om dosta naučim o tome, tako da će naš humanitarni rad u budućnosti biti više fokusirana, dok smo do sada uglavnom pomagali pojedinačnim slučajevima i odgovarali na lične molbe.

Kako i gde ste Luka i ti dočekali praznike?

- Kod kuće sa sinom, okitila sam celu kuću, uživam u tome, obožavam praznično raspoloženje i sve što dolazi sa tim.

Sa kakvim željama pored zdravlja ulaziš u 2021. godinu?

- Da se konačno ova cela situacija okonča, da svi dobro razmislimo o svemu što se dešava oko nas i o lekciji koju nam je ova godina dala. Da meni bliski ljudi budu srećni i zdravi. Da budem super mama i da moj verenik i sin budu dobro.

Izvor: Blic.rs
Foto: sofijamilo/Instagram

Pogledajte još