PRIDRŽAVAJTE SE PET SAVETA: Podstaknite rast trepavica

Za duge, lepe i guste trepavice potrebna je samo pravilna nega.

Iako tri sloja maskare mogu da vam pomognu da trepavice izgledaju lepršavo, u prirodno dugim trepavicama postoji nešto što postiže određenu gravitaciju.

Trepavice venu i otpadaju kako starite, što ide pod ruku sa suvoćom i lomljenjem. Podsticanje rasta trepavice istovremeno ih čini jačima i zdravijima.

1. Koristite serum za rast trepavica

Prema dermatolozima, serumi pružaju zaista dobre rezultate. Možete da se odlučite za serum za rast koji je odobrila FDA ili da koristite prirodne sastojke poput ricinusovog ulja, meda i vitamina E, kako biste zaštitili i podstakli rast finih dlačiica.

2. Koristite ricinusovo ulje

Tehnički, ne postoji nijedna nauka koja bi potkrepila bilo kakve prednosti ricinusovog ulja. Međutim, njegove hidratantne i antioksidativne sposobnosti učinile su ga omiljenim proizvodom godinama unazad.

Ricinusovo ulje je hidratantno, tako da su trepavice manje lomljive i ne suše se. Ono sadrži ricinoleinsku kiselinu, masnu kiselinu koja ima antioksidativna i antiinflamatorna dejstva. Takođe, prepuno je vitamina D, koje može da zaštiti dlake od agresora iz okoline.

3. Uzimajte suplemente

Da li ste znali da su vaše trepavice zapravo sitne, nežne dlake?

Te fine i lepršave dlake su strukturno sastavljene od istih proteina kao i dlaka na vašoj glavi. I dok trepavice rastu same od sebe, snabdevanje vašeg tela pravim hranljivim sastojcima može da poboljša rast.

Za izgradnju keratina, vašem telu je potrebno nekoliko vrsta aminokiselina, od kojih su mnoge deo kolegenih peptida. Zbog toga, istraživanje ukazuje na dodatak kolagena i biotina za rast kose, jer unošenje oba može da pomogne u održavanju vašeg prirodnog nivoa esencijalnih sastojaka.

4. Čistite ih redovno

Baš kao što koža glave može da nakupi prljavštinu, tako mogu i vaše trepavice. Šminka za oči, sluz i ulje mogu da se zalepe na trepavicama - sve ovo može da uspori rast trepavica, pa čak i da utiče na opadanje.

5. Neka trepavice budu zdrave

Da biste podstakli rast, važno je da dlake koje imate ostanu jake. Zdrave i napredne dlake izgledaju punije, zar ne? Trepavice su delikatne i fine, pa čak i najmanja greška može da izazove opadanje: stvari poput trljanja očiju, uvijanja trepavica i korišćenja neke vrste šminke može da dovede do slabljenja i opadanja trepavica.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.