Spomenik polarnom medvedu Knutu

0

Zoološki vrt u Berlinu podići će spomenik polarnom medvedu Knutu koji je iznenada uginuo u subotu, saopštio je u utorak vrt i uputio apel za dobrotvorne priloge.Knut je imao četiri …

BERLIN, 22. marta 2011. (Beta-AFP) – Zoološki vrt u Berlinu podići će spomenik polarnom medvedu Knutu koji je iznenada uginuo u subotu, saopštio je u utorak vrt i uputio apel za dobrotvorne priloge.

Knut je imao četiri godine kad je uginuo iz nepoznatih razloga, a obdukcija treba da utvrdi šta se mu dogodilo. “Knut će nastaviti da živi u srcima mnogobrojnih posetilaca”, izjavio je predsednik Društva prijatelja vrta koje je pokrenulo inicijativu. “Zahvaljujući spomeniku ostaće nešto za buduće generacije što će ih podsećati na tu jedinstvenu životinjsku ličnost”.

Knut, koji je postao internacionalna zvezda odmah posle rodjenja, čiji su snimci kao ljupke bele, čupave loptice krasili naslovne strane časopisa i suvenire, uginuo je sa četiri godine, što je neuobičajeno rano za njegovu vrstu. Prosečan životni vek polarnih medveda u prirodi je 15 do 20 godina, ali u zoo vrtovima mogu da žive duže pošto im ne prete glad, žedj ili infekcije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.