URADILI SU MI RENDGEN I BILI ŠOKIRANI: Čeda Jovanović opisao tešku borbu u bolnici

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je za "TV Prva" da se nakon izlaska iz bolnice oseća odlično i opisao kako su izgledali dani u bolnici.

- Zahvalan sam svim onima koji su omogućili da budem otac svojoj deci, brat, suprug - naveo je Jovanović.

Kaže da se sa zdravstvenim radnicima uspostavi toliko blizak odnos, ali da po izlasku iz bolnice nije čak ni fotografiju napravio, nijedno ime zapamtio "oni su rekli da je tako najbolje".

- Oni su pobedili, ja sam ih samo pratio - dodao je.

Jovanović je naveo da mu je 12 dana u bolnici u januaru prošlo kao jedan minut.

On je rekao da je ono što mu se desilo u januaru posledica Kovida-19 koji je preležao tokom leta.

- Uradili su mi rendgen pluća i bili su šokirani. Četiri centimetra krvi jedno plućno krilo, drugo plućno krilo dva i po centimetra krvi, dijafragma potpuno atrofirala, pala na srce. Ceo abdomen puta pet - pet puta veći želudac, tanko, debelo crevo... Osećao sam stalni zamor, malaksalost, povremene bolove u donjem delu pluća. Ispostavilo se da se dijafragma upalila, atrofirala, pala na srce, upala je izazvala i torakalni deo kičme, upalu levog i desnog plućnog krila, krvarenje, upalu plućne maramice... haos - objasnio je Jovanović.

On je rekao da negativan test i izlazak iz bolnice ne znače da ne treba da se pazi, da je veoma važno da se sve postepeno radi i da nema fizičke aktivnosti.

Izvor: Novosti.rs
Foto: budikraken/Instagram

Pogledajte još