KULMINACIJA NEZADOVOLJSTVA: Pet znakova pokazuju da je vreme da promenite posao

Januar se upravo završio, ali i dalje pravimo planove i razmišljamo u kom pravcu želimo da idemo u narednim mesecima. Bilo da je u pitanju vežbanje i gubitak kilograma, bilo čitanje, ili nešto treće, i dalje ima prostora za uspostavljanje discipline, kako bi se došlo do rezultata. Jedna od tema koja se svakako nameće, posebno u današnje vreme, jeste posao, odnosno nezadovoljstvo istim. U prilog tome govori podatak da je promena posla u top 3 želje na početku ove godine, nakon prethodne koja je bila burna i, u negativnom smislu, za pamćenje. Međutim, pandemija virusa nije jedini razlog, pa mladi sve više sebe vide u napredovanju, tako da se na jednoj poziciji zadrže od 3 do 4 godine. U redovima koji slede, otkrijte 5 pokazatelja da ste na pogrešnom radnom mestu.

1. Stres i umor

Ukoliko se na poslu, na kome provodite veći deo radne nedelje, ne osećate prijatno, to se pokaže veoma brzo. Sada je najveći izazov napraviti balans između poslovnog i privatnog, jer se poslovanje mahom obavlja preko interneta. Pojedina istraživanja pokazuju da se zaposleni veoma teško isključuju, što za ishod ima razdražljivost i premor. O mirnom životu i snu i da ne govorimo...

2. Sporo proticanje vremena

Ako primećujete da svako malo gledate u sat i odbrojavate minute do kraja radnog dana, znajte da to nije poslovni ambijent za vas. Osećate dosadu, teško vam je da ostvarite napredak, te bez odlaganja krenite u potragu za pravim mestom za vas.

3. Tabu tema

Posao je jedan od glavnih aspekata života, te ukoliko izbegavate razgovor na ovu temu sa bližnjima, u vašem slučaju sigurno nije zadovoljavajući. Svaka naznaka frustracije može značiti samo jedno.

4. Različite vrednosti

Svako voli da njegov trud i mišljenje budu prepoznati od kolega ili nadređenih. U suprotnom, nemamo motiv da pružimo svoj maksimum. Jako je važno zastupati vrednosti i interese kompanije.

5. Nemogućnost napredovanja

Ovo je jedan od najočiglednijih znakova, te treba tragati za boljim. Interesantno je da čak polovina zaposlenih ima želju za usavršavanjem i novim poslovnim izazovima.

Za kraj, u slučaju prepoznavanja u jednoj ili svim navedenim stavkama, ne zapadajte u očaj, već verujte da vas očekuje nešto puno bolje.

Izvor: Citymagazine.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.