JEDNOSTAVAN PUT DO ZAVODLJIVOG POGLEDA: Tri saveta za zdrave, guste i bujne trepavice

Zdrave i bujne trepavice su san svake žene, a kako biste to postigle potrebna je nega. Pravilno skidanje šminke je ključno, a treba obratiti pažnju i na proizvode koje koristite kako biste sprečili iritaciju oka.

Sasvim je normalno tokom dana izgubiti od 1 do 4 trepavice, a sa našim starenjem i trepavice postaju sve kraće, svetlije i tanje.

Stoga, pročitajte savete kako to da sprečite, ubrzate njihov rast i dobijete na gustini.

Skidanje maskare

Veoma je bitno detaljno ukloniti naslage osušene maskare jer one mogu da oslabe vaše trepavice i uzrokuju preterano opadadanje.

Takođe, važno je da nežno skidate šminku jer svaki nagli pokret može slomiti trepavice i uzrokovati iritaciju oka.

Kada tufer natopite sredstvom za skidanje šminke, ostavite na oku neko vreme, a potom laganim potezima uklonite omekšale ostatke šminke.

Izbegavajte trljanje kapaka i čupanje zgrušanih ostataka maskare jer ćete tak osigurno oštetiti trepavice.

Koristite serume

Kako biste poboljšali izgled i teksturu svojih trepavica koristite različite specijalizovane serume i prirodna ulja, a jedno od najuspešnijih jeste ricinusovo ulje.

Odmor od dodataka

Usled pandemije koronavirusa sve više vremena provodimo kod kuće i manje se šminkamo. Mali predah od svakodnevnog nošenja maskare može pozitivno da utiče na trepavice.

Takođe, bitno je da redovno menjate proizvode koje nanosite na trepavice i oči jer oni kojima je istekao rok trajanja mogu naneti više štete nego koristi.

Isto važi i za veštačke trepavice - odmor od njih je ponekad veoma potreban za obnovu prirodnih.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još