Rome potpuno uključiti u društvo

BEOGRAD, 8. aprila 2011. (Beta) - Šef misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos u petak je, povodom Medjunarodnog dana Roma, izrazio nadu da će romska zajednica biti u potpunosti uključena u srpsko društvo.

Medjunarodni dan Roma, 8. aprila obeležava se u celom svetu kao dan kada se proslavljaju kulturna dostignuća i pozitivan doprinos Roma, ali i kada se podiže svest o njihovim kontinuiranim teškoćama i naporima koje ulažu kako bi ostvarili punu ravnopravnost, naovdi se u saopštenju misije OEBS-a.

Kipreos je naglasio značaj uloge Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji i naveo da se od Saveta očekuje pozitivan uticaj u procesu zastupanja interesa u oblasti obrazovanja, zvanične upotrebe jezika, kulture i medija.

Šef misije OEBS-a je istakao značajan doprinos Romkinja u procesu zalaganja za ostvarivanje inkluzije i rodne ravnopravnosti.

"Misija OEBS-a će i dalje pružati podršku državnim institucijama i romskim organizacijama u njihovim naporima da promovišu integraciju Roma u srpsko društvo koje je na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Kipreos.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.