Jelena Janković u polufinalu Čarlstona

ČARLSTON, 09. april 2011. (FoNet) - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira premijer serije u Čarlstonu u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je u meču četvrtfinala pobedila Amerikanku Kristin Mekhejl rezultatom 6:2, 6:0.

Za ulazak u finale Janković će u noći između subote i nedelje igati protiv prve teniserke sveta Karoline Voznjacki iz Danske, koja je u četvrtfinalu posle velike borbe savladala Janinu Vikmajer iz Belgije sa 4:6, 6:4, 6:4. Janković u međusobnim duelima vodi protiv Dankinje 4:1, ali je Voznjacki dobila poslednji meč koji su njih dve odigrale u februaru u Dubaiju.

U meču protiv 18.godišnje Amerikanke Janković je, pogotovo u prvom setu, imala mnogo više problema nego što bi moglo da se zaključi na osnovu rezultata. Taj deo igre reprezentativka Srbije je dobila pre svega zahvaljujući iskustvu, jer je od pet brejk šansi iskoristila dve, a sama je spasila svih pet brejk poena koje je imala Mekhejl.

U drugom setu sve je bilo neuporedivo lakše. Mlada Amerikanka, koja je u prethodna dva kola napravila velika iznenađenja pobedama protiv Alise Klejbanove i Danijele Hantuhove, izgubila je svoj servis već u prvom gemu i nakon toga se predala.

Turnir u Čarlstonu igra se za nagradni fond od 721.000 dolara, a plasmanom u polufinale Janković je zaradila 29.205 dolara i dobila šansu da se vrati na sedmo mesto WTA liste ukoliko se plasira u finale.

Pogledajte još