Skup podrške i zahvalnosti narodu Japana

BEOGRAD, 9. aprila 2011. (Beta) - Grad Beograd i Srpsko-japansko društvo "Beograd-Tokio" organizovaće u nedelju na Trgu Republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana, saopšteno je iz gradske uprave.

Sa skupa, kom će prisustvovati ambasador te zemlje u Srbiji Tošio Cunozaki, gradonačlenik Beograda Dragan Djilas i ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života, narodu Japana biće upućene želje za brz oporavak od posledica razornog zemljotresa i cunamija.

Radnici Javnih komunalnih preduzeća "Zelenilo" i "Srbijašume" će na beogradskom centralnom trgu iz "žutog" autobusa, jednog od 93 koje je japanski narod donirao Beogradu, besplatno Beogradjanima podeliti 1.001 sadnicu trešnje.

Na štandovima Crvenog krsta biće postavljene kutije za dobrotvorne novčane priloge, a gradjani će moći i da na posebno pripremljenim kartama upišu svoje želje narodu Japana.

Beograd i Beogradjani će na taj način iskazati prijateljsku solidarnost i zahvalnost narodu Japana koji je to Beogradu bilo najpotrebnije nesebično pomagao, ističe se u saopštenju gradske uprave.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.