Koncert Elvis J. Kurtović

Posle nekoliko godina beogradska publika je ponovo imala priliku da čuje i vidi grupu "Elvis J. Kurtović", predvođenu originalnim pevačem benda Goranom Petranovićem Rizom, u maloj sali Studentskog kulurnog centra. Koncert je počeo sa blagim zakašnjenjem, u 22.30, pred oko pedesetakak ljudi, uglavnom srednje generacije. 
Svirka je otvorena dobro poznatim starim stvarima Jugo 45, tako da je publika od starta imala priliku da uživa u dobro prepoznatljivim tekstovima, muzici, tj. celokupnom nastupu sarajevske grupe. U gužvi su se mogle videti javne ličnosti od kojih je najzapaženija bila Isidora Bjelica s mužem, Nebojšom Pajkićem.
Kako je vreme odmicalo i atmosfera u sali je postajala sve bolja i svoju kulminaciju doživela za vreme pesme Haile Selassie. 
Za one koji nisu upoznati s radom ovog muzičara, evo kratke biografije: Goran Petranović Riza  rođen je 1963. godine u Podgorici. Svoj prvi tekst je napisao u Sarajevu 1977. u grupi "Znak sreće", a pesma se zvala Obećanje rokenrolu! Do 1981. piše tekstove svojim grupama "Žaoka", "Divlje jagode" i "Plavi orkestar". U grupi Elvis J. Kurtovich autor je par hitova. Posle ratova peva pesmu u filmu "Lepa sela, lepo gore". U septembru 2000. sa Malcolmom Muharemom izdaje CD "Welcome to the beautiful world of New primitives". Autor je pesama za pozorišnu predstavu "Across the universe" Srpskog Narodnog Pozorišta iz Novog Sada a  2001. godine napisao je pesme za pozorišnu predstavu trupe "Audicija 2002", Saše Petrovića. Napisao je 2000 pesama, a recenzent Vasa Radovanović mu je pomogao da izaberu “50 ZLATNIH”. I dalje peva u grupi Elvis J. Kurtovich!
Na kraju koncerta bend je ispraćen ovacijama publike, u nadi da će se uskoro okupiti na sličnom događaju.

Vladimir Popović

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.