Mančester eliminsao Čelsi, Barsa sigurna

BEOGRAD, 12. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su u drugoj utakmici protiv Čelsija pobedili kao domaćin sa 2:1.

Strelac za domaći tim bio je Didije Drogba u 76. minutu, dok su golove za goste postigli Havijer Ernandez u 44. i Park Đi Sung u 77. minutu.

U prvom četvrtfinalnom meču između ova dva tima, pre šest dana u Londonu, Mančester je slavio sa 1:0 golom Vejna Runija.

Veteran Rajan Gigs tada je namestio šansu Runiju, a i večeras je bio asistent kod oba pogotka gostujućeg tima.

U 70. minutu utakmice domaći tim ostao je sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Brazilac Ramireš.

Naredni rival Mančester junajteda biće bolji iz duela Šalke - Inter, koji se igra sutra u Gelzerkinhenu. U prvom meču Šalke je kao gost pobedio sa 5:2.

Fudbaleri Čelsija u periodu od 12. do 15. minuta imali su čak tri prilike za gol, ali su udarci Fernanda Toresa glavom i Nikole Anelke bili neprecizni, dok je šut Frenka Lamparda odbranio Edvin van der Sar.

U pauzi između dva poluvremena trener domaćeg tima Karlo Ančeloti zamenio je Fernanda Toresa sa Didijeom Drogbom. Napadač iz Obale Slonovače imao je šansu u 57. minutu, međutim šutirao je pored gola. Njegovim ulaskom Čelsi je postao opasniji, ali gol koji je postigao u 76. minutu doneo je samo kratko slavlje.

Mančester je prvi put na meču zatresao protivničku mrežu u 27. minutu, međutim, pogodak Havijera Ernandeza poništen je zbog ofsajd pozicije. Meksikanac je udarcem glavom savladao golmana Petera Čeha, nakon centaršuta Vejna Runija.

Svih 90 minuta utakmice na Old Trafordu odigrali su reprezentativci Srbije Nemanja Vidić, kao kapiten Mančester junajteda i Branislav Ivanović, u timu Čelsija.

Ova utakmica bila je jubilarna stota u evro-kupovima za trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona.

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su i večeras u revanšu četvrtfinala savladali Šahtjor u Donjecku sa 1:0.

U prvoj utakmici koja je odigrana pre šest dana u Španiji, domaća ekipa trijumfovala je sa 5:1.

Strelac jedinog pogotka u večerašnjem meču bio je Argentinac Lionel Mesi u 43. minutu.

Protivnik Barselone u polufinalu biće bolji iz duela Real Madrid-Totenhem. U prvom meču Real je slavio sa 4:0, a sutra se igra revanš u Londonu.

Prvu šansu na utakmici imao je u osmom minutu Daglas Kosta, ali je njegov šut zaustavio golman Viktor Valdes. Šest minuta kasnije pokušao je i Žadson, ali je Valdes ponovo bio na mestu.

Šahtjor ni u 24. minutu nije uspeo da kruniše početnu terensku inicijativu, jer je Valdes još jednom izašao kao pobednik iz duela sa Žadsonom.

Završnica prvog poluvremena pripala je šampionu Španije, koji je prvi put zapretio u 34. minutu preko Mesija.

Ibrahim Afelaj je u 40. minutu šutirao preko gola, a tri minuta kasnije Barselona je povela preko Mesija, koji je iskoristio dobro dodavanje Danija Alveša.

Priliku da duplira vođstvo Barselona je imala u 59. minutu, kada je Mesi proigrao Afelaja, ali je odlično intervenisao golman Šahtjora Andrej Pjatov.

Mogao je Šahtjor da izjednači u 73. minutu, a šansu da zatrese mrežu propustio je reprezentativac Jermenije Henrik Mktarijan.

Do kraja utakmice Šahtjor nije uspeo da se izbori za izjednačenje, a poslednju priliku za to propustio je Haime Moreno u 83. minutu.

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala:

MANČESTER JUNAJTED - Čelsi 2:1 (prvi meč 1:0)
Šahtjor - BARSELONA 0:1 (1:5)

Sreda:

Totenhem - Real Madrid (0:4)
Šalke - Inter (5:2)

- Prve polufinalne utakmice igraju se 26. i 27. aprila, a revanš mečevi su 3. i 4. maja.

Pogledajte još