"MAME SU ZAKON": Rebalans budžeta bez izmena u korist porodilja

Udruženje "Mame su zakon" saopštilo je da u predlogu rebalansa budžeta koji je Vlada Srbije usvojila 15. aprila nema izdvajanja za zahteve na kojima to udruženje ispred trudnica, porodilja i porodica uopšte insistira nakon što je javnosti predstavljen Nacrt izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom.

Kako je saopšteno iz Udruženja "Mame su zakon", to praktično znači da nisu usvojeni zahtevi koji se tiču majki koje nemaju 18 meseci radnog staža da se taj broj smanji na 12, nema rešenja za minimalne naknade tokom nege deteta, nema rešenja za višestruko diskriminisane preduzetnice, nema rešenja za majke koje su rodile više od četvoro dece, ni rešenja za majke koje zarađuju više od tri prosečne zarade.

Predsednica udruženja "Mame su zakon" Tatjana Macura najavila je, kako navodi Tanjug, da će to udruženje svoje amandmane uputiti svim narodnim poslanicima i apelovati na njih da učine sve što je u njihovoj moći da do usvajanja neophodnih izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i rebalansa budžeta ipak dođe.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još