VEĆ DESET MESECI ŽIVIM SAMA SA ČETVORO DECE U BERLINU: Jelena Helc razvodi se zbog nasilja u porodici

Srpska glumica Jelena Helc Vesković, već deset meseci živi u Berlinu razdvojeno od supruga zbog porodičnog nasilja koje je trpela zajedno sa četvoro dece. Članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, sada vodi bitku za starateljstvo koju je njen bivši suprug pokrenuo pred beogradskim sudom.

Jelena Helc Vesković je članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a široj javnosti je bila poznata po televizijskim emisijama “Granica” i “Kuća snova”. Od 2015. godine je zbog posla supruga Milana Veskovića sa porodicom živela prvo u Rumuniji, a zatim u Berlinu. Iz prethodne veze ona ima jedno dete, a u braku sa Milanom je rodila još troje.

Kako mediji prenose ona sa decom već duže živi sama sa decom u Berlinu, kao i da se zbog nasilja u porodici vode brojni sudski postupci.

- Da, već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša "bajka" završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža – zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život – u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško - potvrdila je glumica.

Ona je navela da nemački zakoni i svi organi koji su angažovani povodom njenog slučaja fantastično rade svoj posao.

- Nije lako biti sam, boriti se da uspostaviš sasvim novi život… Pa još u vreme korone i praktično sam sa sobom, davati izjave i čitati dopise na jeziku kojim slabo barataš. I na sve to boriti se protiv laži i podmetanja najniže vrste, od strane onih koji su ti do juče bili „porodica“. Ogromnu podršku imam i od institucija i od prijatelja koje sam ovde,u međuvremenu stekla - rekla je Jelena Helc Vesković.

Takođe navodi da je u Nemačkoj bila doneta mera zabrane prilaska Milana Veskovića njoj i deci i da je u Berlinu podignuta krivična prijava protiv njega.

- Pošto za sve ovo vreme nema ni priznanja ni pokajanja od strane mog muža, sve se odvija putem advokata i sudova. Procesi vezani za decu se uveliko odvijaju, za razvod čekam zakonsku mogućnost da podnesem zahtev. Umesto da obezbedi izdržavanje svoje dece, rešio je da investira u advokate iako odlično zna da ja tako nešto sebi ne mogu da priuštim. Nastavlja sa finansijskim, psihičkim i emocionalnim nasiljem - kazala je glumica.

Izvor: Nova.rs
Foto: Jelena Helc-Printscreen/Youtube

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.