NISU NAJBOLJI IZBOR ZA DAME: Pet najgorih poza u seksu

Postoje poze koje redovno praktikujete, a ipak ne osećate nikakav užitak. Možda je ipak bolje da ih izbacite iz svakodnevne rutine...

Neke poze tokom intimnih odnosa nisu uvek najbolji izbor za žene. Smanjena je mogućnost orgazma ili dobrog osećaja. Pokušajte te poze da izmenite ili ih zamenite nekim drugim.

1. "Doggy" stil

Zašto vam ne odgovara: Ponekad je duboka penetracija vrlo bolna. Osim toga, muškarac nekada izlazi u potpunosti iz vas pa se vraća, što može da prouzrokuje nedostatak vlažnosti, a time i nadraženost i bolove. Takođe, ova poza nije intimna, pa zato žene ne vole da je praktikuju često.

Kako poboljšati pozu: Kako biste sprečili bolove, zamolite partnera da potezi budu kratki i plitki, a ne duboki i brzi. Neka prstima prolazi kroz vašu kosu i leđima, a mogao bi i da se sagne i poljubi vas. Važno je ne zaboraviti i stimulaciju klitorisa koja je uvek dobrodošla za što bolji užitak.

2. Kaubojka

Zašto vam ne odgovara: Žene se osećaju izloženo u toj pozi i često razmišljaju o tome kako izgledaju, a tada se teže opuštaju i uživaju u odnosu.

Kako poboljšati pozu: Ako vam zaista ne odgovara ova poza i ne osećate se privlačno, pokušajte nešto drugo. Lezite na leđa i muškarcu stavite stopala oko vrata tako da se on nalazi iznad vas pod uglom od 90º. Tako može bolje i dublje da uđe u vas, a oboje ćete uživati.

3. Obrnuta kaubojka

Zašto vam ne odgovara: Jednostavno, ne može svaka žena da doživi orgazam u ovoj pozi. Kada se tako namestite morate uvek da pogađate ugao, jer se događa to da ne osećate penis u sebi dovoljno dobro. Iako je poza zanimljiva i avanturistička, za vas nije uvek prijatna, a za partnera može da bude i opasna.

Kako poboljšati pozu: Radije isprobajte laganiju "doggy" pozu. Uvek to možete da odradite lagano kako penetracija ne bi bila snažna i bolna.

4. Misionarska

Zašto vam ne odgovara: U ovoj pozi muškarac ne može da vas zadovolji do kraja. Njemu naravno ova poza odgovara jer može u potpunosti da kontroliše ritam, ali vi ne možete, pa zato teže dolazite do užitka.

Kako poboljšati pozu: Pokušajte da podignete kolena i približite ih ramenima tako da vaš partner lakše uđe u vas, a vi ga istovremeno bolje osećate.

5. Poza "69"

Zašto vam ne odgovara: Teško je koncentrisati se na više radnji. Hteli biste da uživate, a ujedno morate i da pružite užitak. Orgazam zavisi i od psihičke opuštenosti, pa je teško smiriti se i predati u potpunosti, ako morate da razmišljate o tome kako ćete zadovoljiti partnera.

Kako poboljšati pozu: Pokušajte da se menjate. Zadovoljavajte se tako da oboje možete u potpunosti da uživate i posmatrate partnera dok se trudi da vas dovede do vrhunca.

Razgovarajte s partnerom i primenite neke nove poze i tehnike kako biste vi i partner bili srećni i zadovolj(e)ni.

Izvor: Ordinacija.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još