NOVI KONTINGENT: U Srbiju stiglo još 440.000 Sinofarm vakcina

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" jutros je sleteo avion Er Srbije sa 440.000 doza kineske Sinofarm vakcine protiv koronavirusa, a pošiljku su dočekali ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ministar odbrane Nebojša Stefanović i kineska ambasadorka u Beogradu Čen Bo.

Od tog broja, 200.000 vakcina su donacija kineske vojske.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će sa isporukama do vikenda Srbija izaći na 3, 5 miliona doza Sinofarmove vakcine.

To je jedan od presudnih faktora zašto je Srbija danas u situaciji kada se vidi svetlo na kraju tunela, rekao je Lončar.

On je, međutim, istakao da to ne znači opuštanje i pozvao građane da iskoriste to što ima dovoljno i više vrsta vakcina i da se vakcinišu, ističući da je to jedini način da se vratimo normalnom životu, preneo je Tanjug.

Lončar je apelovao na lokalne samouprave u opštinama gde je odziv na vakcinaciju manji da se aktivnije uključe i promovišu vakcinaciju.

On je apelovao na mlade da se vakcinišu i naveo primer Pekinga, gde je u jednom momentu dat prioritet vakcinaciji mladih, jer oni moraju da se kreću i rade, i istakao da je to dalo rezultate.

Lončar je ponovio da su vakcine bezbedne i da deluju, ukazujući da su rezultati bolji svuda gde se više ljudi vakcinisalo.

Ministar zdravlja je zahvalio ambasadorki Kine, kineskom predsedniku i kompaniji Er Srbija za sve što su uradili u nabavci vakcina.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još