KORONA POSUSTAJE: Sve manje bolnica u kovid sistemu, pacijenti iz "Arene" prelaze u Batajnicu

- U velikom broju bolnica koje su bile u kovid sistemu više nema pacijenata i zbog toga će svi kovid pacijenti biti prebačeni u Batajnicu kako bi se rasteretio sistem i lekari mogli da se posvete non kovid pacijentima - rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, prilikom dočeka novih 266.000 doza Sinofarm vakcine, odgovarajući na pitanje koje bolnice bi mogle da izađu iz kovid sistema rekao da se radi na tome da se što više bolnica očisti, dezinfikuje i vrati svojoj primarnoj ulozi a to je lečenje non kovid pacijenata.

- Gledamo da sve pacijente prebacimo u Batajnicu, a da druge kapacitete oslobodimo, jer moramo da pomognemo non kovid pacijentima. Oni dugo čekaju na dijagnostiku i operacije, a imamo i dosta onkoloških pacijenata - rekao je Lončar.

Ministar je istakao i to da se smanjio broj pregleda u kovid ambulantama za četiri puta od pre par nedelja.

- To je trenutna situacija, i ona može samo da nastavi da ide u tom pravcu i da bude bolja ako se budemo vakcinisali, a posebno mladi koji se najviše kreću. To je jedini uslov da se vratimo normalnim tokovima života - zaključio je Lončar.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još