NE MOGU DA JE SE REŠE: Svaki horoskopski znak koči jedna loša navika

Svaki horoskopski znak ima onu jednu lošu naviku koja je karakteristična samo za njega, naviku koja mu uvek i iznova stvara problem ili loše utiče na komunikaciju s drugim ljudima. Tek kada ih postanemo svesni, možemo da ih se rešimo i krenemo dalje.

OVAN - istrajava u lošim odlukama

Ovnovi su kompulsivni i odmah reaguju na neku situaciju, bez čekanja. Ovan će radije doneti lošu odluku nego nikakvu, ali problem je u tome što će posle toga tvrdoglavo istrajavati u njoj, ne priznajući da je zapravo loša po njega. Ima potrebu da stalno ide napred po svaku cenu i ne voli da stagnira, ali ponekad je bolje ostati na mestu umesto kretanja u pogrešnom smeru.

BIK - teško pušta nove ljude u život

Prema mišljenju astrologa, bikovi su horoskopski znak koji se najteže nosi s promenama bilo koje vrste. To vredi i za proširivanje kruga prijatelja. Bikovi imaju svoj krug ljudi u koji teško puštaju nekog novog, ali ne zato što su nezainteresovani za nove osobe nego zato što su navikli na svoju ekipu i ne da im se da "eksperimentišu". Međutim, na taj način uskraćuju sebi divna iskustva i obogaćivanje privatnog života.

BLIZANCI - ne vode računa o svom rasporedu

Pripadnici ovog znaka imaju bogat društveni život, imaju veliku potrebu za druženjem s prijateljima i kolegama i nikad ne odbijaju poziv na kafu. S obzirom na to da po prirodi znaju da budu vrlo neorganizovani pa zaboravljaju na dogovore koje već imaju, to je na kraju loš spoj. Čekaj, za danas smo se dogovorili? Jao, zaboravila sam! Izvini, evo stižem što pre, rečenica je koju verovatno često možete da čujete od Blizanaca.

RAK - odbija da izađe iz zone komfora

Nijedan horoskopski znak ne voli svoju kuću više od Rakova. Vole je do te mere da će umesto svakog izlaska koji vi predložite oni kontrirati s predlogom da radije dođete kod njih i izležavate se zajedno na kauču. Čim moraju da izađu iz svoje zone komfora ili previše vremena provedu daleko od sigurnosti svog doma, postaju jako nervozni.

LAV - pokušava da reši probleme trošenjem

Svaku veću (i manju) životnu promenu Lavova prati i šoping. Bez obzira na to da li žele da odboluju nedavni raskid veze ili su dali otkaz zbog groznog šefa, Lavovi će se odmah počastiti šopingom kako bi što pre skrenuli misli sa svega. Međutim, emocije se ne mogu samo tako ignorisati i izbiće na površinu bez obzira na to koliko lepih novih stvari nakupujete kao utehu.

DEVICA - nepotrebno kritična prema svima

Visoko postavljeni standardi jedna su od odlika ovog horoskopskog znaka. Devica lestvicu uvek podigne visoko, a čak i ako zna da je ni sama ne može dosegnuti i dalje će neumorno to pokušavati. Pre svega je kritična prema sebi, a onda iz navike i prema svima drugima, ali zaboravlja da tako može lako da povredi ljude i utiče na pad njihovog samopouzdanja.

VAGA - nestaje kad iskrsne problem

Šarmantne Vage kraljice su diplomatske komunikacije, ali kada osete da bi problem na koji su naišle mogao da eskalira, povlače se i nestaju. Zaboravljaju da rešavanje nesporazuma zapravo može dovesti do bolje dinamike u odnosu s drugom osobom i izgradnje poverenja.

ŠKORPIJA - napada kad se oseti nesigurnim

Tačnije, dopušta sopstvenim nesigurnostima da prevladaju. Škorpije najobičniju šalu često pogrešno shvate kao napad i onda istog trenutka bocnu i više nego što bi trebalo. Škorpije moraju više da veruju dobrim namerama, a da manje vremena provode razmišljajući o najgorem mogućem ishodu.

STRELAC - ne priznaje da nije u pravu

Niko nije imun na greške pa tako ni Strelčevi, ali njima jako teško pada priznanje da su grešku napravili. Braniće svoje postupke do iznemoglosti i pokušati da nađu opravdanje, a to je velikim delom rezultat njihove kompetitivnosti. Kada su u pitanju dragi ljudi, bolje je izviniti se nego ih izgubiti samo zato što ne možete da se nosite s porazom.

JARAC - kralj negodovanja

Čak i u ležernim situacijama, Jarac se neće previše opustiti jer i te kako voli svoj imidž ozbiljne osobe. Neki će to krivo protumačiti kao oholost, ali Jarčevi su zapravo samo malo mrzovoljni i obožavaju da negoduju i pronalaze primedbe za sve.

VODOLIJA - namerno testira ljude

Vodolije ne gube vreme kada upoznaju nekog. Istog trenutka žele da znaju da li osoba može da se nosi sa njima i testiraju ih na sve moguće načine. Namerno će sukobiti mišljenja kako bi vidli reakciju - da li će osoba postati defanzivna ili se upustiti s njima u konstruktivnu raspravu. Njihove namere nisu loše, ali ne smeju da zaborave da nisu svi na prvu loptu jednako odvažni i opušteni kao i oni i da mnogima treba mnogo više vremena za iskrenu komunikaciju.

RIBE - ne mogu da zaborave prošlost

Kada Ribe kažu da će nekoga zauvek voeti, verujte im. Ove romantične sanjarke neće vas zaboraviti nakon raskida, samo će u svom srcu pronaći mesto na koje će vas "odložiti" i po potrebi vam se vratiti u mislima kako bi još malo razmišljale o svemu što se dogodilo. Ribe jednostavno ne mogu da zaborave prošlost, a upravo ih to često koči u životu. Umesto da gledaju i hrabro idu napred prema nečem boljem, one zapinju u prošlim vremenima.

Izvor: Prva.rs/Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još