UVEK ZABRINUTI ZA ZDRAVLJE: Ko su najveći hipohondri Zodijaka?

Smatra se da je hipohondar neko ko je veoma zabrinut za svoje zdravlje, čak i kada nema očiglednog razloga. Često traži rešenja za ozbiljno, ali nedijagnostikovano zdravstveno stanje.

Nažalost, doba u kojem živimo sa lakim pristupom informacijama i internetu nije od velike pomoći, jer može pogoršati opsesiju ili anksioznost.

Naravno, ne govorimo o osobi koja oseća ozbiljnu i stvarnu uznemirenost. Već o onima koji se svega plaše. Opsednuti su klicama i drhte od ideje da će se nešto dogoditi.

Koji horoskopski znaci pripadaju ovoj kategoriji?

DEVICA

Devica ima prirodnu sklonost da uvek dođe do najgoreg zaključka, čak i ako nema opipljive dokaze. To je znak sa najviše fobija, uglavnom oko zdravlja i ona će tražiti sve oko simptoma koje oseća. Od dijagnoze do lečenja.

Naravno, zahvaljujući ovom strahu, on ima tendenciju da se veoma dobro brine o sebi. Vežba, pravilno jede i vodi računa o svom zdravlju.

RAK

Možda se oseća dobro, ali se plaši da će se svakog trenutka nešto dogoditi. Stalno je u pripravnosti. Mnogo mu je stalo do drugih i pomoći će svima kojima je potrebno, ali će doživeti i veliki stres kako se ne bi i on razboleo.

VAGA

Pošto je u stalnoj komunikaciji sa samim sobom i svojim emocijama, ima sklonost ka hipohondriji. U stvari, oni koriste ovu tendenciju da postanu pomalo manipulativni. On će glumiti žrtvu mada će njeihova briga biti bez nužnog razloga.

JARAC

Jarčevi nisu poznati po svom optimizmu i pozitivnoj auri, a isto važi i za zdravstvena pitanja. Razlika od ostalih horoskopskih znakova na ovoj listi je u tome što ne izražavaju lako svoju zabrinutost.

Zadržavaju svoje misli u sebi sve dok ih toliko ne opterete da na kraju postanu bolesni. Vrlo su dobri u rešavanju problema, samo ne svojih.

RIBE

Uvek su zabrinute, ali pokušavaju da sakriju misli. Odbijaju da se nose sa svojim problemima, pa čak mogu preferirati i alternativne metode ako im je jako teško da urade ono što moraju.

Veoma su emotivni i kada posumnjaju da nešto nije u redu sa zdravljem, to će uticati na čitavu njihovu psihologiju (čak i ako to nije istina).

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još