Priče koje se pamte od jeseni na RTS-u

Dani su sve kraći i hladniji, i uskoro ćemo svi biti spremni da se uveče ušuškamo na kauču uz dobru seriju. Ukoliko želite da vas naši najbolji glumci nasmeju do suza, ukoliko uživate u misterijama i nestrpljivo pogađate i iščekujete rešenje, ili ako ste dovoljno hrabri da zavirite iza zavese osvetlite mračne uglove naše istorije – naćićete nešto za sebe na programima RTS-a.

U već dobro poznatim terminima subotom i nedeljom od 20 časova na Prvom programu RTS-a, ove jeseni i zime gledaćemo ozbiljne serije sa primesama mistike i egzotike. Sezonu otvara "Beležnica profesora Miškovića", u kojoj misteriozna dešavanja opisana u maloj, crnoj beležnici pokreću čitavu lavinu čudnih događaja koji će dovesti u životnu opasnost jednog mladog novinara, njegovu porodicu i prijatelje. Ovu seriju sa Momčilom Otaševićem, Milenom Radulović, Milošem Samolovim, Anicom Dobrom, Svetozarem Cvetkovićem i Irfanom Mensurom možete pratiti od 18. septembra, subotom i nedeljom u 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Foto: RTS/Promo

Već 30. oktobra, stiže još jedna premijera. U seriji "Crna svadba" do tada miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija posle čega puca sebi u glavu, ali tek nakon što izgovori reč – "katabaza". U ovoj uzbudljivoj seriji, pregovarač bezbednosne agencije i inspektor pokušaće da dođu do istine uz pomoć renomirane psihološkinje.

Foto: RTS/Promo

Po završetku ove serije, a nakon filma koji je osvojio brojne nagrade na festivalima i obarao rekorde gledanosti u bioskopima, na male ekrane stiže dugo očekivana serija o kojoj se mnogo govori – "Nečista krv". Subotom i nedeljom u 20 časova na RTS 1, dopustite odličnoj scenografiji, vrhunskim kostimima i nezaboravnoj glumi nekih od naših najboljih glumaca da vas prenesu u Vranje pod Turcima.

Foto: RTS/Gordan Jović

Sve ljubitelje domaćih komedija obradovaće vest da će u narednom periodu termin od 20 časova radnim danima biti rezervisan upravo za njih! Jesen počinjemo povratkom "Radio Mileve" na male ekrane. Nakon što se podsetite njenih prethodnih dogodovština, pogledajte 20 novih epizoda sa maestralnom Olgom Odanović od 13. septembra, radnim danima od 20 časova na RTS 1.

Foto: RTS/Promo

Od 15. novembra gledaćemo premijeru serije "Advokado" u kojoj ćemo pratiti bezuspešne pokušaje sredovečnog advokata Brane da promeni svoj život i upusti se u potragu za srećom. Nakon toga, u vaše domove ponovo dolaze Baja i Žića. Njihove avanture možete gledati od 13. decembra, radnim danima od 20 časova na Prvom programu RTS-a, a 12 novih epizoda serije "Kamiondžije d.o.o." gledajte od 8. januara subotom i nedeljom u 20 časova na RTS 1.

Foto: RTS/Promo

Posebna poslastica, nešto što možete gledati samo na RTS-u, su igrano-dokumentarne serije koje osvetljavaju najuzbudljivije delove naše prošlosti. Ove jeseni zavirićemo u tajni život naše najčuvenije "prve dame" i dignuti veo misterije oko sudskih procesa.

Od 20. septembra, ponedeljkom u 22 časa na RTS 1, pogledajte seriju "Jovanka Broz i tajne službe" koja prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od njenog dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, imidža glamurozne dame i simbola jedne epohe, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, poniženja i života u nehumanim uslovima.

Foto: RTS/Gordan Jović

Serijal "Branilac", koji možete pratiti od 21. septembra, utorkom u 21.00 na RTS 1, obrađuje šest različitih slučajeva ubistava u kojima su branioci bili veliki jugoslovenski advokati: Filota Fila, Veljko Guberina, Slobodan Subotić i Toma Fila.

Izvor: Promo
Foto: RTS/Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.