NIČIJI ŽIVOT NIJE IDEALAN: Hana Selimović priznala da je stidljiva, romantična i plačljiva

Poznata glumica Hana Selimović danas je na televiziji K1 govorila o drugoj sezoni serije "Besa" i pozorišnim predstavama u kojima je možemo gledati, ali je otvoreno pričala i o sebi što joj inače nije svojstveno. Priznala je da romantična i plačljiva, naročito u bioskopu i pozorištu, te je to plakanje opisala i kao "neprimereno" kada je savladaju emocije.

Govorila je i o medijima i tome zašto neretko odbija intervjue ili gostovanja na televiziji.

- Nije stvar u tome da li ja volim ili ne volim medije. Ja sam stidljivija nego što bi trebalo kada je reč o televizijskim gostovanjima, ali imam i odgovornost u tom smislu što osećam nelagodu kada gledam neke žene koje na televiziji govore o nezi, kremama ili garderobi. Ja se uvek pitam ko to sve gleda, razmišljam o razlikama među ženama koje gledaju taj program i o tome šta je okej da mi njima ponudimo. Na koji način bi te žene trebalo da neguju svoju samostalnost, svoju pamet, svoj život ako nisu u egzistencijalnoj prilici da žive taj život koji im se dopada na televiziji - kazala je glumica u emisiji "Kec na jedanaest".

- Zato volim da imam povod da govorim o stvarima za koje verujem da imaju smisla. Za mene je to pitanje pristojnosti.

Povod je ovog puta bila serija "Besa" kao i predstava "64" u Ateljeu 212.

- Razumem zašto ljudi vole „Besu“. Kod nas je dugo serijski program služio kao vrsta razbibrige, prilično loše kadrirane. Sa povojem velikih platformi, kada su serije uzele ozbiljan primat i u odnosu na film, malo bi bilo sramota da imamo priliku da gledamo toliko mogućnosti koje serijski program donosi a da tome nimalo ne pariramo. Jeste da na delu imamo hiperprodukciju, pa tu ima svačega, ali apsolutno imamo i kvalitetnih stvari, pre svega u scenarističkom smislu za koji mislim da je najvažniji. Nama su neophodne serije u kojima se nešto događa, i počeli smo da pišemo i takve serije - kazala je Hana na K1.

Najavila je da ćemo drugu sezonu serije "Besa" gledati krajem ove godine.

- "Besa" je stvarno dragulj, pravi. I produkciono i scenaristički i glumački, na svaki mogući način. Volim kada mogu na ovaj način da hvalim stvari u kojima učestvujem jer sam ponosna i verujem da je to nešto što bi trebalo da se gleda - rekla je mlada glumica.

- Snimili smo drugu sezonu koja je sada u montaži, i mislim da bismo mogli da je očekujemo pred kraj godine. Stvarno smo jako lepo radili. Prva sezona se bazirala na tri ključne priče i ticala se muškaraca, a sada se priča račva na još likova, s akcentom na ženske likove. Svi ženski likovi imali su samo jednu nit koja je mogla da nas zagolica, a koja se sada razvija pa ih vidimo iz šireg i dubljeg aspekta. Ova sezona govori u velikoj meri o porodici, e sad na koje sve načine - videćete.

Predstava "64" igra se 25. i 26. septembra u Ateljeu 212 i ona je, kako kaže glumica, veoma značajna.

- Predstavu je režirala Alisa Stojanović i mislim da smo napravili dobar komad. Ne volim umetnost radi umetnosti. Umetnost mora da ispriča priču. Zato je predstava "64" veoma važna s političkog, feminističkog i sociološkog aspekta. Bavi se važnom i relevantnom temom. Dođite da je pogledate.

Na pitanje Aleksandre Jeftanović zašto joj je na Instagramu ime "mitraljeza", Hana Selimović kazala je:

- Volim tu pesmu Vladimira Nazora, a i čini mi se da je možda na neki način to blisko jednom aspektu mog temperamenta. Volim da koristim Instagram za demistifikaciju te platforme u kojoj mi gledamo neke idealne živote, a ničiji život nije idealan.

Autor: Nadlanu.com
Foto: K1/Promo

Pogledajte još