OTVORENA IZLOŽBA "JADRAN LAZIĆ: 50 GODINA FOTOGRAFIJE": Jadran Lazić sa porodicom, prijateljima i saradnicima proslavio pet decenija uspešne karijere

Proslavljeni fotograf, koji je svojom kamerom zabeležio najveće zvezde svih vremena, ali i neke važne momente društveno-političkih i kulturnih tokova druge polovine dvadesetog veka, sinoć je u društvu svoje porodice, prijatelja, saradnika i velikog broja medija otvorio izložbu u Beogradu, u galeriji ARTE na Andrićevom vencu.

Izložba "Jadran Lazić: 50 godina fotografije", koju će beogradska publika moći da poseti sve do 2. oktobra 2021. broji više od 70 radova, i istom prilikom je promovisana i značajna, luksuzna monografija u dva toma, na 900 stranica, koja sadrži mnoge fotografije koje nikada ranije nisu objavljivane.

Foto: Dalibor Danilović

Izložbu je otvorio Lazićev dugogodišnji prijatelj Robert Čoban koji je istakao da je Jadran čovek vedrog duha, koji ima svet na dlanu, uvek spreman za akciju, i koji je zahvaljujući svom izuzetnom šarmu uspeo da se istakne u moru fotografa i privoli najveće svetske zvezde da sarađuju sa njim.

Izložba u Beogradu zauzima važno mesto, iako je jedna u nizu izložbi koju je Jadran ovog leta imao u regionu, slaveći pola veka duge karijere i promovišući luskuznu monografiju, napravljenu upravo ovim povodom.

Foto: Dalibor Danilović

Silvije Hraste, izdavač monografije, takođe se obratio prisutnima, ističući kvalitet ove knjige, kao i zanimljiv sadržaj, koji se u dva različita luksuzna pakovanja može videti u galeriji Arte.

Pored fotografija velikog broja svetskih zvezda, na izložbi u Beogradu našle su se fotografije i nekih velikih i proslavljenih jugoslovenskih imena, kao što su Beba Lončar, Boris Dvornik, Milan Štrljić, Tanja Bošković, Lordan Zafranović, Suzana Mančić...

Foto: Dalibor Danilović

Dajući poslednjih dana intervjue za brojne domaće medije, Jadran Lazić je posebno naglasio koliko voli Beograd i koliko mu je beogradska izložba važna. To se pokazalo na otvaranju gde su došli da ga pozdrave i podrže mnogi prijatelji, saradnici i poštovaoci: Frano Lasić, Dan Tana, Robert Čoban, Mira Adanja Polak, Suzana Mančić, Nenad Marjanović, Miša Obradović, Brajan Rašić, Nenad Radujević, Maja Uzelac, Ana Štajdohar, Vesna Dedić, Lena Bogdanović, Sever Zolak, Ašok Murti i mnogi drugi...

Foto: Dalibor Danilović

Izložbu fotografija Jadrana Lazića možete posetiti do 2. oktobra 2021. godine u galeriji ARTE na adresi Andrićev venac 12.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Dalibor Danilović

Pogledajte još