Kralj miks dubla

- Čast je braniti boje svoje zemlje, a nadam se da smo uspeli, kao i prethodnih godina, da je predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Voleo bih da nastavim da igram ovim tempom i da konačno počnemo da se borimo za jednu od medalja u Pekingu, jer je to izuzetno važno za svakog sportistu – istakao je Zimonjić na svečanom prijemu u Skupštini grada.

Srpski teniser, jednom rečju - "kralj Melburna", direktno iz Australije doleteo je na mini doček koji su mu priredili mnogobrojni novinari i fotoreporteri. Vidno raspoložen, nasmejan, osvežen i odmoran, sa zadovoljstvom je odgovarao na sva pitanja, sa željom da u skorijoj budućnosti bude prilike za veliki gradski doček ispred Skupštine, koji je ovog puta izostao.

Nenad Zimonjić i Kineskinja Tiantian Sun trijumfovali su u konkurenciji miks dublova na otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, nakon što su u finalu pobedili indijski miks dubl, Maheša Bupatija i Saniju Mirzu, rezultatom 2:0.

- Maheš me je 2005. godine pobedio u finalu US opena. Sada sam mu se revanširao, ali moram da podsetim da je on sjajan teniser, koji ima šest gren slem-titula i jedan je od najboljih u istoriji mešovitog dubla. Tiantian je bila neverovatna, sjajno smo se zabavljali – zadovoljno je rekao Nenad.

Ovo mu je bilo sedmo finale koje je igrao na gren-slem turniru, treća titula, i velika mu je želja da jedna od sledećih bude upravo u konkurenciji muškog dubla. O svojim partnerima ima samo reči hvale, a na pitanje da li ga žene više slušaju od partnera muškaraca samo se nasmejao i kratko rekao da je izbor dobrog i kvalitetnog partnera ključ uspeha.

- Izvinjavam se svima koji su očekivali da donesem pehar, da li da ga dodirnu ili da ga slikaju. Nažalost, zbog velike gužve u kojoj sam od kad sam stigao u Beograd, totalno sam zaboravio da ga izvadim iz torbe. Nemojte da brinete, potpuno je identičan onom što sam osvojio pre četiri godine, a i ovaj ste imali prilike da vidite na televiziji – našalio se, kako ga mnogi od milošte zovu, Zimonja.

Za predstojeći turnir u Moskvi misli da nismo imali sreće sa žrebom, jer igramo s reprezentacijom Rusije, koja je u poslednje dve godine bila u finalu, a pritom kod kuće nisu izgubili skoro nijedan meč. Dok oni imaju Južnog i Tusonova, Nenad smatra da mi imamo još spremnijeg i neverovatnijeg Novaka, kao i izuzetno naprednog Janka Tipsarevića, i da ćemo iz ovog duela izaći kao pobednici. Iako se dosta spekulisalo o njegovom učešću na trenutno najvećem profesionalnom turniru koji imamo, "Gemaksu", otkriva nam da će, posle svih peripetija, ipak igrati.

- Postojala je mogućnost da se preskoči "Gemaks" zbog turnira u Marseju. Ali je moja velika želja, koja datira još od prošle godine - da zaigram na našem turniru prevagnula - pa sam zamolio Nestora da me razume, jer želim da dam svoj doprinos. I umesto dubla koji je prvenstveno trebalo da igram sa Troickim, ipak ću igrati singl.

Posle samo nedelju dana predaha u svom rodnom gradu, Nenad kreće u neke nove pobede, put Roterdama, Dubaija, Indijan Velsa i Majamija. Posle toga kreće sezona na šljaci u Monte Karlu, Barseloni, Rimu i Hamburgu. Za kraj, kao šlag na torti, očekuje ga "Rolan Garos", ali i nešto mnogo slađe i lepše - dugo očekivana svadba s bivšom manekenkom Minom Knežević. Svadba je zakazana za leto.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još