TRI FAKTORA SU KLJUČNA: Sa kakvim muškarcima žene najčešće doživljavaju orgazam?

Istraživanje sprovedeno nad ženama u monogamnim vezama pokazalo je da postoji određeni tip muškaraca koji su najbolji za seks. Zapravo, sa njima je seks zagarantovan.

Naučnici su otkrili tip muškaraca sa kojima žene najčešće doživljavaju vrhunac. Obimno istraživanje sprovedeno nad ženama koje su u vezama ne kraćim od pola godine pokazalo je da su tri faktora ključna, a jedan će vas sasvim sigurno iznenaditi. I ne, ne radi se o veličini njegove "alatke"...

1. Samopouzdanje

Kako istraživači kažu, šanse da dame dožive orgazam u heteroseksualnom odnosu se povećavaju ukoliko predmet njihovog interesovanja ima samopouzdanja. Kako psiholozi objašnjavaju, ovu osobinu žene doživljavaju kao muževnu, muškarca koji je siguran u sebe vide kao alfa mužjaka, a to je nešto što umnogome podstiče seksualnu želju.

2. Visina prihoda

Drugi faktor, a koji je potpuno iznenađenje, jeste visina prihoda. Psiholozi ovde daju slično objašnjenje kao za samopouzdanje. Finansijski stabilnog muškarca, odnosno onog koji ima primanja veća od njih samih, žene vide kao jaku i muževnu figuru.

3. Privlačnost

Naravno, sve ovo "pada u vodu" ukoliko ne postoji privlačnost između partnera, a koja poprilično zavisi i od fizičkih karakteristika. I tu dolazimo do trećeg faktora. Od svih atributa koje primećuju na muškarcu i koje smatraju privlačnim, ispostavilo se da orgazam najčešće doživljavaju sa onima koji imaju široka ramena.

Zašto? Naučnici ističu da žene širinu ramena povezuju sa višim nivoom testosterona, a muškarci takve građe ostavljaju utisak "zaštitnika", što im je takođe privlačno.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.