NIJE SMRT KADA UMIREŠ, VEĆ KADA VOLIŠ NEKOG, A BEZ NJEGA OSTANEŠ: Slavica Rokvić oprostila se dirljivim rečima od supruga Marinka

Slavica Rokvić, supruga pokojnog pevača Marinka Rokvića, oglasila se danas putem društvene mreže Instagram i otkrila sa kakvim mislima i osećanjima se suočava nakon odlaska jače polovine.

Podsetimo, Marinko 6. novembra izgubio je borbu sa rakom pankreasa, a poslednje dane proveo je u svom porodičnom domu sa suprugom, sinovima i unučićima.

- Jutro, to sumorno subotnje jutro. Tišina, koja ne umiruje već razdire grudi. Srce koje od bola savija leđa, s mukom se ispravljam i mislim da pobedu nosim. A koga sam pobedila? Skrhana u trenu u meni puca svaki atom postojanja, ludilo koje preti da nadjača razum. Tuga koja me bez pitanja uvlači u svoje skute. Osećaj borbe jenjava i gubi se u daljini. Smiraj, a da li je? Samo na tren i on se gubi. Poraz, patnja, očaj, neverica, nedostatak vazduhu... Svetlost koja podiže i plaši. Svest koju ne priznajem jer surovim grčenjem iskrivljuje i kvasi mi lice. Boli i odjednom znam da se sa njom nosim. Nije smrt kad umireš. Već kad voliš nekog, a bez njega ostaješ. Kad sve u tebi utihne, a ti i dalje dišeš, živiš... Stid zbog slabosti koja nadjačava. Pred tobom zavezanih ruku stojim, nemoćna da priznam poraz. A ti u postelji uzvišen, veličanstven, dostojanstven sa osmehom na licu usnulog i slobodnog poput ptice sa likom svetačkih nijansi. Zagledan u daljinu do koje ne mogu da doprem. I onda kao da čujem tvoje reči: "Slavuju, ne tuguj radosna budi". Pokušavam dušo, radost u bolu da tražim. Izvini, želela bih, ali je ne pronalazim.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: rokvic.slavica/Instagram

Pogledajte još