#HerojUlice2021: Stevan Šukara - Majstor velikog srca

Izbor u okviru akcije „Heroj ulice” koji treći put zaredom organizuju kompanija „Color Media Communications”, dnevni list „Dnevnik“ i „Novosadska televizija”, otvoren je 15. oktobra 2021. godine.

Naši sugrađani iz Sremske Kamenice predložili su svog heroja. U pitanju je Stevan Šukara, majstor velikog srca. Uvek komšijama na usluzi i spreman da se nađe u nevolji. Komšije kažu da nema boljeg i humanijeg čoveka u kraju.

"Čika Steva je neko ko je uvek tu za nas, neko ko će nam popraviti sve, od igle, do lokomotive, i doći će uvek, na prvi poziv, bez bilo kakvih izgovora. Čika Steva nije samo dobar majstor, već i dobar čovek, koji svojom pojavom i svojim šalama dan čini lepšim. Mi iz ulice ,,Branka Ćopica" iz Sremske Kamenice ponosni smo na njega i zato je on heroj naše ulice" - poručuju njegove komšije.

Da li vaša ulica ili kvart imaju nekog heroja kojim se svi ponosite? Nekog ko uređuje zajedničko dvorište ili prilaz zgradi? Nekog ko je poznat po tome što se brine o starima i osobama sa invaliditetom, donosi im hranu i pomaže u kućnim poslovima? Nekog ko zbrinjava i hrani napuštene životinje? Nekog koga deca u ulici jednostavno obožavaju pošto im uvek posećuje pažnju, kupuje im sladoled i igra se njima? Ako poznajete nekog takvog prijavite ga na konkurs “Heroj ulice” putem mejl adrese: herojulice021­@gmail.com

Predložene sugrađane obići će novinarske ekipe i uraditi reportaže sa njima i njihovim komšijama.

Nakon zatvaranja konkursa 15.12.2021. godine, biće održan izbor, a na prijemu u Gradskoj kući svi prijavljeni dobiće simbolične nagrade i plakete.

Pobednika ovogodišnjeg konkursa očekuje nagradno putovanje.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još