SMRŠAJTE ZA SAMO DVE NEDELJE: Grejpfrut dijeta - efikasno topi masne naslage

Da li je za gubitak kilograma "kriv" sam grejpfrut, ili nešto drugo?

Prva verzija grejpfrut dijete nastala je još davne 1930. godine, ali je tokom vremena stalno usavršavana.

Danas se smatra jednom od najefikasnijih brzih dijeta, mršavljenje traje svega 14 dana, u toku kojih garantuje gubitak od čak šest kilograma.

Dokazano je da grejpfrut dijeta efikasno skida kilograme, ali u čemu je fora? Morate jesti grejpfrut posle svakog obroka, on će ubrzati sagorevanje unetih kalorija, ali i postojećih masnih naslaga. Pojedite pola grejpfruta posle svakog obroka, a za doručak uvek jedite isto, jaja bogata proteinima.

Istraživanje sprovedeno na dobrovoljcima tokom 12 dana podrazumevalo je da svaki obrok svog uobičajenog jelovnika, koji nije bio dijetalan, obogaćivali sa po pola ove voćke. Fizička aktivnost je bila umerena, dakle ništa više od redovne šetnje. Po isteku studije, svaka osoba je u proseku oslabila između kilogram i po do dva. Tako je zaključeno da grejpfrut suzbija apetit, blokira enzime koji su zaduženi za taloženje masti, a istovremeno ubrzava sagorevanje sala.

Nemojte kasno večerati, kada spavamo organizam sagoreva vrlo malo kalorija. Poslednji obrok u toku dana treba da bude najmanje dva sata pre odlaska na spavanje, kako bi organizam "stigao" da sagori unete kalorije.

Primer jelovnika

Doručak: Dva kuvana jajeta, kafa ili čaj, grejpfrut ili čaša sveže ceđenog soka grejpfruta

Užina: kada god osetite glad, popijte sok od paradajza ili 250 mililitara mleka sa niskim procentom masnoće

Ručak: Meso - kuvana junetina, piletina ili ćuretina, može čak i nemasni deo svinjetine, potom salata od paradajza, grejpfrut ili čaša sveže ceđenog soka grejpfruta

Večera: Pečena ili riba spremljena na pari, salata od paradajza i zelene salate, grejpfrut ili čaša sveže ceđenog soka grejpfruta

Kakva su iskustva?

Podeljena, kao i sa svakom drugom dijetom - unos kalorija prilično je ograničen, pa možete osećati slabost i iscrpljenost. Neke verzije ove dijete podrazumevaju unos samo 800 kalorija dnevno, što nije dovoljno ako ste prosečno građeni i vodite aktivan život.

Ako osetite da ne dobijate dovoljno energije, razmislite da li je ova dijeta za vas, i da li je u njoj najbitniji faktor sam grejpfrut, ili činjenica da jedete manje nego ranije!

Izvor: Mondo.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.