Cruise i Udruženje Barmena

Dobri Dača, barmen koktel-bara "Cruise" i jedan od najboljih u Udruženju barmena, dočekao nas je u opuštenoj atmosferi i prijatnoj muzici. Za ljubitelje dobrog provoda i odličnog koktela "Cruise" je Meka i Medina, hedonistički raj, hram dobrog provoda, poštujući slogan Udruženja barmena: Treba piti manje, ali treba piti kvalitetno. 

Dača je 2003. godine došao iz Niša i za kratko vreme postao najbolji barmen u Srbiji. Predstavljao nas je na svetskom takmičenju i postigao odlične rezultate. Po njegovim rečima: " Važno je da se posvetite poslu i da ga radite uz mnogo ljubavi. Svaki koktel koji napravim, trudim se da na kraju izgleda kao da mi je jedini koji sam napravio tog dana, a da bude ukusan kao da mi je to najvažniji koktel koji sam napravio u životu. Važno je da u čaši i oko čaše bude kompletirana priča. Kao što kažu neki vrhunski barmeni: 'koktel je kao žena, mora da vam se dopadne na prvi pogled, mora da lepo miriše, i na kraju mora da vas oduševi svojim ukusom.' U poslednje vreme, kod nas, su se stekli uslovi (nabavka opreme, veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih likera...) za pravljenje koktela koji idu u korak sa ostatkom sveta. Udruženje barmena i ja se zalažemo: da napravimo dobar standard koga će se pridržavati svi dobri barovi kod nas, da edukujemo one koji vole da piju koktele, da obučimo nove barmene, i da promovišemo dobar, kvalitetan alkohol uz koji možete uživati u svakoj prilici. Ovde ljudi vole da piju koktele, i one standardne (koji se prave po recepturi staroj sto pedeset godina) i neke nove, egzotične, vole koktele u malim čašama, u velikim čašama, ponedeljkom, subotom, zimi, leti. Ovde se definitivno cene dobri barmeni i dobri barovi. Mi smo tu da sugerišemo šta i kako , da vodimo gosta kroz veče, da ga procenimo i prepoznamo šta bi godilo kom gostu. Treba uživati dok bijete, i treba da vam je lepo i kada prestranete, i kada odspavate. " 

Dača nam je napravio pet vrhunskih koktela, standardnih recepata, i podsetio nas je da je pored zabavnog sagovornika, prijatnog i ljubaznog domaćina, vrhunski barmen. Kada god nađete malo slobodnog vremena, potrošite ga na koktel u baru "Cruise", opustite se i uživajte, dok vam piće pripremaju profesionalci.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.