Olimpija u finalu protiv Partizana

LJUBLJANA, 19. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Olimpije plasirali su se  finale završnog turnira Jadranske lige, u kome će im protivnik biti aktuelni šampion Partizan.

Olimpija je u Ljubljani pobedila Krku sa 67:57 (14:11, 16:17, 22:15, 15:14). Ljubljančane je do trijumfa predvodio Sašo Ožbolt sa 19 poena, dok je u timu iz Novog Mesta najefikasniji bio Zoran Dragič sa 13 poena.

Trener Olimpije Jurij Zdovc rekao je da je utakmica protiv Krke bila "psihološki teška", kao i da je njegov tim bolje igrao u drugom poluvremenu.

"Krka je bila dobra, a mi u pojedinim trenucima dekoncentrisani. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, a (Sašo) Ožbolt je odigrao odlično. Utakmica je bila psihološki veoma teška", rekao je Zdovc novinarima u Ljubljani posle pobede od 67:57.

Olimpija se tako plasirala u finale završnog turnira Jadranske lige, u kome ga čeka trostruki uzastopni šampion Partizan.

"Čeka nas finale, što je velika utakmica. Moramo da igramo bolje. Partizan je odličan tim, pogotovo u ofanzivnom skoku. Verujem da ćemo imati veliku podršku publike", rekao je Zdovc.

Trener Krke Aleksandar Džikić rekao je da bi utakmica bila neizvesnija da Ožbolt nije bio toliko precizan.

"Utakmica bi bila izjednačena da Ožbolt nije pogodio sve što je šutnuo, čak i mnoge teške šuteve...Mogli smo da igramo čvršće i pametnije. Mi smo večeras pokazali zašto smo ovde, a u četvrtak očekujem lepo finale", rekao je Džikić.

Pogledajte još