Počast Aleksanderu Makvinu

NJUJORK, 3. maja 2011. (Beta) - Pripadnici holivudske i modne elite okupili su se u ponedeljak uveče u Njujorku da na godišnjoj gala večeri odaju počast pokojnom britanskom kreatoru Aleksanderu Makvinu koji je izvršio samoubistvo u februaru 2010. godine.

Skup od nazivom "Aleksander Makvin: divlja lepota" priredjen je u Institutu za kostim Metropoliten muzeja, a u njegovu čast u muzeju će od 4. maja do 31. jula biti otvorena izložba pod istim nazivom.

Večerom su predsedavali francuski biznismen Fransoa-Anri Pino koji vodi lanac prodavnica luksuzne robe i njegova supruga, meksička glumica Salma Hajek. Njihovi pomoćnici bili su oskarovac Kolin Fert, britanske modna kreatorka Stela Makartni i glavna urednica časopisa Vog, Ana Vintur. Gala svečanosti prisustvovali su i Dženifer Lopez sa suprugom Markom Entonijem, Gvinet Paltrou, Penelopa Kruz, Džesika Alba, Fergi i Sara Džesika Parker. Prisutna je bila i Makvinovnaslednica na čelu njegove modne kuće, Sara Barton koja je kreirala venčanicu za nevestu britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.