Sud prihvatio nagodbu sa Cecom

Protiv Ražnatovićeve neće biti pokrenut sudski postupak, ako plati kaznu i poštuje kućni pritvor. Prema sporazumu, pevačica i njena sestra Lidija Veličković Ocokoljić bi trebalo da plate milion i po evra državi. Sporazum predviđa i da Svetlana Ražnatović provede godinu dana u kućnom pritvoru, a njena sestra šest meseci.

Danas nešto posle 12 sati u Palati pravde sudsko veće, sa Slađanom Marković na čelu, donelo je odluku o tome da li je dogovor koji je pevačica sklopila sa Tužilaštvom o priznanju krivice prihvatljiv ili nije.

Naime, nakon osmogodišnje istrage, Ražnatovićeva se pre mesec dana dogovorila s Tužilaštvom da prizna krivicu po dva osnova: da je uzimala za sebe novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i da je bez dozvole držala 11 pištolja.

Zbog toga će ona morati da plati milion i po evra i ostane u kućnom pritvoru osam meseci, pošto joj je u kaznu uračunat raniji četvoromesečni pritvor.

Zauzvrat, klasičan sudski postupak neće biti pokrenut.

Ovim sporazumom obuhvaćena je i finansijska istraga koju je Tužilaštvo planiralo da pokrene, kako bi utvrdilo da li su primanja popularne pevačice i njene najbliže rodbine u skladu sa legalno stečenim prihodima. Zbog toga inspektori, po ovom osnovu, neće ispitivati poreklo novca udovice Željka Ražnatovića Arkana.

Ukoliko Ražnatovićeva ne plati dogovorenu sumu u roku koji će biti određen, dogovor sa Tužilaštvom pada u vodu, pa će ona morati da se pojavi na sudu, u redovnom sudskom procesu. Takođe, ukoliko elektronski nadzor pokaže da ne poštuje kućni pritvor, odmah će biti sprovedena u zatvor na godinu dana

Uz Svetlanu Ražnatović, dogovor sa tužilaštvom sklopila je i njena sestra Lidija Ocokoljić, ali ne i nekadašnji funkcioneri Obilića Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, koji su u međuvremenu uložili žalbe.

Pogledajte još