Đoković "isprašio" i Soderlinga

Za ulazak u finale Đoković će sutra od 20 časova igrati protiv četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Mareja. Biće to njihov deveti međusobni susret, a od prethodnih osam Đoković je dobio pet.

Poslednji put njih dvojica su se sastali u januaru ove godine u finalu gren slem turnira u Melburnu i Đoković je tada prekinuo niz od tri uzastopna poraza u duelima protiv Mareja.

Do 35. uzastopne pobede u ovoj godini Đoković je stigao posle velike borbe u prvom setu, kada je uspeo da spasi nekoliko brejk poena i da na kraju slomi otpor protivnika.

Ključni trenuci u meču viđeni su u sedmog gemu prvog seta. Soderling je imao dve šanse da napravi brejk, ali ih nije iskoristio i posle deset minuta srpski teniser je ipak poveo 4:3 i sprečio da meč možda ode u potpuno drugom smeru.

Šveđanin je očigledno znao da je propustio veliku priliku, nije uspeo da se koncentriše na naredni gem kada je servirao i Đoković je manirom velikog igrača to umeo da iskoristi. Napravio je novi brejk, a potom na svoj servis završio set.

Drugi set bio je potpuno druga priča. Soderling je potpuno klonuo duhom, izgubio svaku nadu da bi mogao da prekine Đokovićevu pobedničku seriju i igre praktično nije ni bilo. Muke švedskog tenisera nisu dugo trajale, jer je reprezentativac Srbije nanizao šest gemova za manje od 25 minuta.

Tako je Đoković stigao na korak od novog duela protiv Rafaela Nadala, koji je plasmanom u polufinale, gde će mu protivnik biti Francuz Rišar Gaske, uspeo da odbrani prvo mesto na ATP listi.

Srpski teniser je, međutim, sa osvojenih 360 poena prednost Nadala sa 1.795 smanjio na 1.445 poena. Ukoliko bi u finalu ponovo savladao Nadala, Španac bi Otvoreno prvensvo Francuske u Rolan Garosu počeo sa pednošću od samo 405 poena.

(FoNet)

Pogledajte još