U SUSRET PROLEĆU: Koje promene treba da unesete u svoj režim nege?

U susret proleću hitamo s novim kozmetičkim bontonom. Prepišite ga slobodno!

S dolaskom proleća menjaju se i naše fashion i beauty strategije. Kada je u pitanju oblačenje, lagani slojevi ključni su kako bismo brzo mogli da se oslobodimo jakne kada nam postane toplo. Isto važi i za naš režim nege kože. Kako vreme postaje toplije, koža postaje manje suva, tako da lagane formulacije, koje je održavaju hidriranom i uravnoteženom, stupaju na scenu. Ipak, i suvoća koža – kao posledica zimskih uslova – može da se zadrži, zbog čega bi trebalo da stavite akcenat na hidrataciju. Eksperti vam otkrivaju koja sve pravila treba da usvojite.

U susret proleću: 5 pravila koja treba da usvojite

Ne izlazite iz kuće bez SPF-a!

Iako je nanošenje kreme za sunčanje važno tokom cele godine, u proleće je ono posebno značajno budući da ćete sve više vremena provoditi na otvorenom. Stručnjaci preporučuju da koristite SPF 30 ili viši, te da birate lagane formulacije otporne na znoj i vodu. Takođe, oni naglašavaju da je ponovno nanošenje kreme za sunčanje u toku dana od presudne važnosti. Osim toga, važno je da birate i pudere sa zaštitnim faktorom.

Osvežite svoju antiejdž rutinu

Tokom toplijih meseci, zamenite retinol s glikolnom kiselinom u kombinaciji sa serumom protiv glikacije. Nisu vam baš najjasniji ovi pojmovi? Glikacija je reakcija organizma na glukozu, odnodno šećere, i jedan je od uzročnika starenja kože. Glikolna kiselina je AHA kiselina koji pospešuje blistavost kože, a koja poseduje i umirujuća svojstva.

Pauzirajte sa vazelinom

Ako smatrate da vam je vazelin sada pretežak za kožu, da vam začepljuje pore, eksperti predlažu da napravite pauzu do sledeće zime. Umesto njega, izaberite lagani losion sa ceramidima, glicerinom, niacinamidom i SPF-om, koji će obezbediti koži adekvatnu vlažnost.

Ne zapostavite kožu ispod vrata

Vašem telu je potrebno samo malo pažnje nakon hladne zime. Razmislite o losionu sa ureom i prirodnim hidratantnim faktorima kako biste rešili problem suvih i isperutanih područja. Ako ste koristili tešku kremu za telo, sada slobodno pređite na hidratantni losion.

Birajte lagane formulacije za okoloočnu regiju

Proleće je vreme sezonskih alergija. Ako ste neko ko tokom prelazne sezone oseća iritaciju i nelagodnost zbog polena, stručnjaci savetuju korišćenje nežnih proizvoda za područje oko očiju. Maske za okoloočnu regiju s rashlađujućim efektom takođe mogu pomoći u ublažavanju natečenosti, kao i proizvodi sa zelenim čajem.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još