POMOĆU ČETIRI SAVETA: Kako naneti senku za oči poput profesionalca?

Ne morate da budete profesionalac kako biste se savršeno našminkali. Dovoljno je da naučite nekoliko malih trikova i vodite se njima.

Nanošenje senke deluje teško, posebno ukoliko mešate boje i nijanse, međutim, postoje tehnike nanošenja senke.

Ako ste početnik, odlučite se za mat senke, koje više "opraštaju greške" i lako se nose na bilo kom tipu kože.

Našminkajte kao profesionalac pomoću četiri saveta!

Prajmer

Prajmer je početni korak koji mnogi zanemare. On je od suštinske važnosti za dugotrajni efekat šminke. Zanemarivanje ovog koraka može dovesti do toga da se vaša senka pomera ili razmazuje usled izloženosti toploti, višku ulja... Uzmite malu količinu na svoj domali prst i nežno umasirajte prajmer na ceo kapak. Ne zaboravite i na kost obrva i unutrašnji ugao oka, gde ulje ima tendenciju da se sakuplja.

Osnovna senka

Odlučite se za jednu osnovnu senku i nanesite je preko celog kapka pomoću četkice. Nežno uglačajte liniju i izblendajte je tako da najveći deo proizvoda bude na kapku, a najmanja količina na unutrašnjoj strani, blizu unutrašnjeg ugla.

Nanesite tamniju mat boju na pregibu kapka

Tamna senka se nanosi na pregibu kapka. Može da vam pomogne da dodate "dubinu" vašim očima. Važno je da ne potamnite unutrašnji deo kapka jer to može da "zatvori" oko i da ga učini manjim.

Nanesite svetliju nijansu na unutrašnje uglove i uz obrvu

Svetla nijansa senke učiniće da oči izgledaju budnije. Pravilo je da biramo mat senku u bež i beloj boji za prirodniji izgled, ali za više dramatičnosti možete da se odlučite i za nijansu boje slonovače.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još