DEVOJČICE UMRLE POD NERAZJAŠNJENIM OKOLNOSTIMA: Grkinja optužena za ubistvo posle smrti tri ćerke

Tridesettrogodišnja žena iz južne Grčke optužena je za ubistvo svoje devetogodišnje ćerke, dok se okolnosti smrti još dve njene ćerke u protekle tri godine ponovo ispituju.

U pratnji policiji i sa lisicama na rukama, ona se pojavila na sudu u Atini. Nosila je zaštitni prsluk dok su vlasti pokušavale da odvrate gomilu posmatrača i novinara.

Osumnjičena, koja nije zvanično identifikovana u skladu sa grčkim zakonom, uhapšena je dan nakon što je privedena na ispitivanje u sredu, nakon rezultata testova tkiva koji su pokazali prisustvo anestetika koji lekari devojčici nisu davali.

Devetogodišnjakinja je preminula u januaru nakon osmomesečne hospitalizacije.

Demonstranti su se okupili i ispred kuće majke u lučkom gradu Patras, 200 kilometara zapadno od Atine, gde je policija ponovo intervenisala da bi održala red.

Tim patologa ponovo ispituje slučajeve smrti još dve ćerke osumnjičene: trogodišnje devojčice kojoj je otkazivala jetra 2019. i šestomesečne devojčice koja je umrla 2021, navodno zbog srčane mane.

Uzorci tkiva zadržani od dve devojčice se sada ponovo ispituju, saopštile su vlasti. Osumnjičena je negirala bilo kakvo krivično delo i očekuje se da će sledeće nedelje zvanično odgovoriti na optužbe.

Izvor: 021.rs/Beta
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još