Nove tablice od 6. jula

BEOGRAD, 26. februar 2008. (FoNet) - Novim pravilnikom Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će početi da se primenjuje od 6. jula, Srbija će imati 59 registarskih područja, 18 više u odnosu na prethodni, koji je izazvao proteste u nekoliko opština, piše današnji "Blic".

Prethodnim pravilnikom, iz 2007. godine, bilo je predviđeno da Srbija bude podeljena na 34 registarska područja, a bez svojih registarskih oznaka trebalo je da ostanu Aranđelovac, Vršac, Gornji Milanovac, Loznica, Paraćin, Priboj, Ruma i Trstenik, koji će ih novim pravilnikom ipak zadržati.

Pored postojećih registarskih područja, oznake su dobili Aleksinac (AL), Bačka Palanka (BP), Bačka Topola (BT), Bečej (BČ), Velika Plana (VP), Vrbas (VB), Inđija (IN), Kanjiža (KA), Knjaževac (KŽ), Kovin (KO), Negotin (NG), Prijepolje (PP), Petrovac na Mlavi (PT), Svilajnac (SV), Smederevska Palanka (SP), Stara Pazova (SP), Ćuprija (ĆU) i Šid (ŠI).

Nove registarske tablice biće bele boje, s plavim poljem na levoj strani, na kojem je ispisana međunarodna oznaka Srbije (SRB).

Posle oznake grada stajaće grb, a na desnoj strani, umesto dosadašnje kombinacije od četiri do šest brojeva, biće kombinacija tri ili četiri cifre i dva slova.

Pogledajte još