Plej

Koreodrama "Plej", autora Miloša Sofrenovića, jeste autobiografija petoro ljudi na zadate arhetipske ideje - rođenje, ljubav, snovi, rat i smrt, i najnoviji projekat "Bitef teatra".
Predstava, koja će steći pristalice među ljudima koji vole nove teatarske forme i pozorište koje se sve manje iskazuje rečima. Delo koje će vas uveriti da svako može da igra. Koncept predstave može se posmatrati i kao svojevrsna psihotetrapija i pored insistiranja autora da nije psihoterapeut. Autor, pre svega, polazi od činjenice da je u pozorištu važno - igrati se.
Engleska reč  "plej" posmatra se u predstavi u svim svojim značenjima - igra, igrati se, igraj, društvena igra, sviranje... U predstavi nema muzike, ali ima zvukova koji prema tvrdnji autora, predstavljaju aktivnosti tela.
- Akcenat komada je na premisi da telo ima memoriju. Čulnim putem nekad možemo da se setimo i davno zaboravljenih detalja - kaže Miloš Sofrenović.
U predstavi, koja teži da komunicira i posle koje je nastavljen razgovor s publikom, igraju Ana Sofrenović, Isidora Stanišić, Kristijan Al Droubi, Bojana Denić i Korina Oprea. Reči  Pola Ostera - da ga naročito interesuju oni pokreti unutar svakog bića koji ne mogu biti iskazani rečima, našle su puno opravdanje u ovom komadu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.