Mesi: Nadam se da ću opet biti strelac u finalu

Finalna utakmica Lige šampiona igra se sutra od 20.45 na londonskom stadionu Vembli, a oba tim pokušaće četvrti put da osvoje titulu prvaka Evrope.

Više trofeja u tom takmičenju osvojili su Real Madrid - devet, Milan - sedam, Liverpul - pet i Bajern Minhen i Ajaks po četiri.

Barselona i Mančester junajted igrali su 2009. godine u Rimu u finalu Lige šampiona, kada je španski tim pobedio sa 2:0 golovima Samjela Etoa i Lionela Mesija.

Lionel Mesi će i sutra biti u sastavu, a Barselona se uzda u njegovu dobru igru tokom sezone, pošto je na 54 utakmice postigao 52 gola, od kojih 11 u Ligi šampiona. Takođe, imao je i 19 asistencija.

"Igraću kao i uvek. Nadam se da ću opet biti strelac u finalu. Ako i ne budem važno je da osvojimo trofej. Moramo da držimo loptu I napadamo, kao i uvek. Moramo da damo sve od sebe", rekao je argentinski reprezentativac.

Barselona je titulu prvaka Evrope osva osvojila u sezoni 1991-1992, a u timu je bio sadašnji trener Pep Gvardiola.

"To je bio važan trenutak za klub, kada smo prvi put na starom Vembliju osvojili trofej. Sada ćemo igrati na novom stadionu – fudbal se vraća kući", rekao je Gvardiola.

U 10 takmičarskih utakmica Barselone i Mančester junajteda oba kluba ostvarila su po tri pobede, a četiri meča završena su nerešenim rezultatom.

Pogledajte još