STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE: Vidoje Ristović u noći smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, oglasila se njegova udovica Nikolina Pišek

Nikolina Pišek, udovica srpskog istoričara Vidoja Ristovića, čula je za rezultate obdukcije njenog pokojnog supruga, te se oglasila za "Kurir".

Komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicinskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je smrt Ristovića nastupila 8. maja 2022. godine u 00.22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla.

Hrvatska voditeljka ipak nije želela mnogo da komentariše, pa je poručila:

- Nemam nikakav komentar na to i hvala vam mnogo - rekla je kratko Nikolina.

Podsetimo, hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi. Takođe je utvrđeno da je konzumirao lekove iz grupe sedativa, a koji nisu bili u toksičnoj koncentraciji, odnosno nisu bili u koncentraciji koja bi mogla da izazove smrt.

Analizama nije detektovano prisustvo opojnih droga i drugih nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci (kokaina, heroina, amfetamina, MDMA i drugih). Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Vidojev otac Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof oglasio se povodom rezultata obdukcije sina Vidoja Ristovića.

Vidojev otac ogorčen je što je sve saznao putem medija i tvrdi da njemu nikakvi rezultati nisu stigli. Miša kaže da se oseća užasno.

- Nikako sam, užasno sam! Nikakav nalaz nisam dobio, mediji bolje znaju da li sam dobio obdukcioni nalaz pokojnog sina ili ne? - rekao je kroz suze.

Miša Grof tvrdi da njemu obdukcioni nalaz još uvek nije stigao.

- Nemam šta da komentarišem jer ništa nisam dobio! Ja živim za dan kada će to da stigne. Verujte mi, ništa nisam dobio, čak ni informaciju - zaključio je Ristović.

Izvor: Kurir.rs
Foto: vidojeristovic/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.