RASPLAMSAJTE STRASTI: Kojih trinaest vrsta seksa su najbolje?

Ako ste u dugoj vezi, velika je verovatnoća da ste već probali bar deset vrsta seksa s liste koja sledi. Ukoliko je brojka manja, vreme je da izađete iz rutine i isprobate i nešto novo.

U gotovo svakoj vezi može doći do faze kad vođenje ljubavi zapadne u rutinu. Ukoliko niste baš tip koji bi isprobavao poze iz Kamasutre, postoji i jednostavniji način da oživite svoj ljubavni život. Tu su stare, dobro poznate poze, koje svaki par može da praktikuje. Potrudite se, unesite malo strasti u vašu vezu, igrajte se, ne dozvolite da se sve završi na smo tri, četiri iste poze.

Bilo kako bilo, ako ste u dugoj vezi velika je verovatoća da ste već isprobali neke od ovih vrsta seksa. Ukoliko niste sada je pravo vreme da ih oživite.

1. Seks u autu

On ponekad zna da bude neudoban, ali je u isto vreme i uzbudljiv. Za većinu parova, seks u automobilu je prava avantura.

2. Romantičan seks

Seksi donje rublje, sveće, romantična muzika i duga predigra. Zašto ne biste baš danas opet ovo isprobali? Neka se strast ponovo rasplamsa.

3. Seks na brzinu

Ovu vrstu seksa neretko prati loša reputacija jer je prebrz, ali ponekad je i pet minuta dovoljno. Pogotovo ako vam gosti već zvone na vratima. Tada vam adrenalin skoči, a vi ste "luđi" nego ikada. Sećate se takvih trenutka, zar ne? Ako ga nikad niste iskusili, razmislite o tome da to uskoro uradite.

4. "Nismo dugo, pa ćemo sad" seks

Krivite posao, decu, stres... Čak i u najboljim vezama zna da dođe do perioda "suše", a nekad ste jednostavno preumorni da idete dalje od maženja. Ipak, brinete se kako bi to moglo da se odrazi na vašu vezu, pa ste odlučili da se konačno prepustite strastima. Potrudite se da uživate, ovaj seks može da bude onaj koji ćete pamtiti dugo, dugo.

5. Seks pod tušem

U filmovima ovakav seks uvek deluje sjajno. U stvarnosti to baš i nije slučaj. "Aaaaa prevruća voda, aaaa prehladna, klizam se, pazi, pašću, ne mogu da se okrenem..." Ipak, ako ste u jutarnjoj gužvi, ovo ponekad i nije loša ideja. Samo treba malo prakse.

6. "Tiho, neko će da nas čuje" seks

Bilo da ste otišli u goste kod rodbine ili su vam deca u sobi pored, tihi seks zna da bude jako uzbudljiv.

7. Jutarnji seks

Ne postoji ništa bolje nego da se probudite s osmehom na licu. Ukoliko jutro još započnete i seksom, nalet endorfina će vas držati budnim i raspoloženim celog dana. Možda ste više večernji tip, ali ako već niste, dajte šansu i jutarnjem seksu.

8. "Ajmo da isprobamo nešto novo" seks

Ova vrsta seksa uvek uključuje i malo "guglanja" ili posetu seks šopu. Ipak, on se često i te kako isplati. Naravno da može da bude nespretno ili smešno, ali je "fora" da probate nešto novo. Barem jednom.

9. Seks u hotelskoj sobi

Stručnjaci kažu da se u našem mozgu događaju hemijske reakcije za vreme seksa u hotelskom krevetu, kojih nema kad smo u spavaćoj sobi. Novi prostor stimuliše prenos dopamina u mozak, a on ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju.

10. "Nismo se dugo videli" seks

Razdvojenost čini čuda, barem, što se seksa tiče. Oni koji su imali seks s partnerom nakon perioda razdvojenosti dobro znaju kako je taj seks strastven, uzbudljiv, odličan.

11. Slavljenički seks

Čestitamo! Verili ste se ili ste odlučili da živite zajedno... Svejedno, slavljenički seks dugo se pamti.

12. Seks na otvorenom

Plaža na usamljenom mestu, skriveni u šumi ili na balkonu... Ima nešto magično u seksu pod otvorenim nebom. On ponekad zna da bude neudoban, ali ako se dobro pripremite - ovakvu avanturu ćete sigurno poželeti da doživite opet.

13. Seks pomirenja

Nakon što se dobro izvičete, izbacite svu ljutnju iz sebe, poželite da vodite ljubav s partnerom. Seks pomirenja može da bude jednako strastven kao seks na početku veze. Toliko je dobar, da vam dođe da se još malo svađate.

Izvor: Prva.rs/Živim.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još