IZAĐITE IZ ZONE KOMFORA: Za maksimalan užitak u seksu, probajte "pereca" pozu

Izlazak iz dosadne rutine, ponekad znači da morate da probate nešto novo, neobično, ali i uzbudljivo. U početku vam ova ideja može delovati suludo, ali samo tako možete izaći iz zone komfora u kojoj se ništa zanimljivo ne dešava. Jedna takva suluda ideja odnosi se na isprobavanje novih poza u seksu. Poza "pereca" je, zaista, jedan položaj koji će vam podići adrenalin, ali i zadovoljiti partnerku. Terapeuti za seks Ian Kerner i Ešli Kob otkrili su sve prednosti ove poze.

Kako funkcioniše?

Za ovu pozu potrebno je da dama legne na bok, a muškarac da kleči tako da mu je jedna njena noga među njegovim nogama.

Muškarac podiže ženinu nogu oko struka, kako bi joj se što više približio i ostvario dublju penetraciju.

Žene mogu da se opuste dok muškarac obavlja "sav posao" u ovoj vrlo strastvenoj i bliskoj pozi. Važno je napomenuti da su ruke slobodne da lutaju gde vam je volja, sve zarad vašeg zadovoljstva. Izgleda da je na muškarce pao veći deo rada, i jeste tako, ali nesvakidašnje zadovoljstvo obe strane je zagarantovano, piše "Men's Health".

Prednosti poze

- Položaj "perece" je dobar položaj za duboku penetraciju - kaže Kob, dodajući da je ovo idealan položaj za niske žene koje imaju visoke ljubavnike.

Mane poze

- Ovaj položaj zahteva određenu spretnost i mogao bi da bude neprijatan za oba partnera - posebno za donjeg, jer im se torzo lagano uvrne, pa može da dođe do fizičkog bola - kaže Kerner.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još