Posle prejedanja - post

Ko je proteklih nedelja previše uživao u krofnama i alkoholu, trebalo bi brzo da reaguje kako višak kilograma ne bi ostao zauvek, savetuju stručnjaci iz bečke Službe za namirnice i ishranu. 

Oni preporučuju trodnevni post, i to najbolje vikendom ili na odmoru, da biste mogli da se optimalno opustite. Pri tom je veoma važno da svakodnevno pijete najmanje tri litra vode, biljnih ili voćnih čajeva i sokova od povrća, kao i da jedete povrće spremljeno bez masnoće. Možete, na primer, za doručak popiti napitak od jabuke i šargarepe, u podne porciju pirinča sa šampinjonima, a uveče supu od povrća. 

Post će rasteretiti creva i osloboditi telo toksina. Dobar je podstrek za promenu stila ishrane i života. U meni uvrstite dve porcije voća i tri porcije povrća dnevno, jednom do dva puta nedeljno ribu, nemasno meso, integralne proizvode, kao i polumasno mleko i mlečne proizvode i dve litre tečnosti. I ne morate da zaboravite slatkiše – samo umesto čokolade i tiramisua jedite suvo voće i vodeni sladoled! 

Uz zdravu hranu i fizičku aktivnost nećete samo lakše zadržati željenu težinu, nego ćete se osećati mnogo prijatnije i zaštićeno od mnogih bolesti. 

Compress

Pogledajte još