Aqua Termal Club otvoren u West 65 Mall-u

- Plivanje veoma pozitivno utiče na kardiovaskularni i respiratorni sistem kod dece, odnosno na srce i krvotok, pluća i disajne organe - izjavio je na otvaranju Akva termal kluba (Aqua Termal Club) u Vest 65 molu (West 65 Mall) direktor Kluba Saša Plećević poznatiji kao dr Filgud.

Dodao je da plivanje, takođe, izuzetno povoljno utiče na lokomotorni sistem, a koliko je to važno pokazuju podaci prema kojima svako četvrto dete u Srbiji ima naznaku nekog deformiteta ili deformitet, kao što su kriva kičma, ravna stopala, pogrešno držanje, dok je 17,3 odsto dece u Srbiji gojazno.

Kreativni direktor Kluba Branka Grujić navela je da voda u bazenu Akva termal kluba nije obična, već termomineralna voda koja sadrži dosta joda koji pozitivno utiče na disajne puteve.

- Klub je prvenstveno namenjen školi plivanja za decu od najmlađeg uzrasta, od 40 dana do 12 godina, ali postoji i škola plivanja za odrasle, koji žele da nauče da plivaju, da unaprede tehnike plivanja ili da plivaju rekreativno - istakla je Grujić za Tanjug.

Saša Plećević je ukazao da misija Kluba jeste da decu uče zdravim stilovima života, kako da sačuvaju i unaprede zdravlje.

- Učimo ih da oni edukuju svoje roditelje i kažu im šta je pravilno. Suština je u tome da pravilan način ishrane i zdrava fizička aktivnost mogu da zamene mnoge lekove, a nijedan lek ne može da zameni pravilnu ishranu i fizičku aktivnost - rekao je dr Filgud.

Profesorka Rudarsko-geološkog fakulteta Ana Vranješ rekla je da termomineralnu vodu u bazenima Akva termal kluba karakterišu jedinstven hemijski sastav i prirodna temperatura od 43 stepena Celzijusa.

Prema njenim rečima, takva voda dolazi sa 500 metara dubine, a ispitivanja njenog kvaliteta su pokazala da se radi o veoma kvalitetnim mineralnim vodama sa povišenom koncentracijom natrujima, magnezijuma i kalcijuma koji su idealno izbalansirani i blagotvorno utiču na organizam.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još