Jovan i Vesna Marković pobednici konkursa "Najlepša bašta Novog Sada"

Nagradu za "Najlepšu baštu Novog Sada", u akciji kom­pa­ni­je “Color Me­dia Com­mu­ni­ca­ti­ons”, lista „Dnevnik” i „Novosadske televizije”, organizovanoj u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu, osvojio je Jovan Marković sa suprugom Vesnom, koji je baštu napravio na balkonu stana na poslednjem spratu zgrade na Bulevaru patrijarha Pavla.

Akcija "Najlepša bašta Novog Sada" uspešno je realizovana četvrti put, a u ovogodišnjem izboru našlo se 30 ljubitelja cveća. U uži izbor tradicionalno su ušle još četiri bašte, svi učesnici dobili su simbolične nagrade, dok je pobednik osvojio na­grad­no puto­va­nje - pro­du­že­ni vikend za dve oso­be u Vrnjačkoj banji u Hotelu Fontana, dok će svi ovogodišnji učesnici u septembru biti u prilici da organizovano posete bašte ambasade Finske i Švedske u Beogradu!

- Obožavam baštu i cveće, ali još uvek ne mogu da verujem da sam pobedio – otkriva nagrađeni Jovan Marković i naglašava da ga je supruga prijavila. – Govorio sam da me ne prijavljuje, ali verovatno sam svima dozlogrdio jer neprestano donosim nešto novo i ceo stan mi je u biljkama, što sobnim, što baštenskim, pa svaki dan, čim dođem s posla, krećem s uređenjem cveća. Za mene moja bašta znači raj. Radnim danom, vikendom, danju, noću, ja sam uvek raspoložen da budem u njoj. Napravio sam je u nameri da celoj porodici bude lepo, i nama dvoma i ćerkama, da se u njoj dobro osećamo i da deo izlaza iz stana bude naša zelena oaza. Moram da spomenem i naša dva psa koja sa mnom u tom ambijentu najčešće uživaju. Baštu imam i u Čereviću, naravno veću, a u njoj gajim i voće i povrće. Može se reći da drugi deo mog života pripada toj bašti i ona je drugi beg od svakodnevice. U suštini, ispunio sam svoj san.

Žiri ni ove godine nije imao lak zadatak, međutim ideja organizatora je tradicionalno ispunjena, a ona se ogleda u činjenici da duh grada ne čine samo novi soliteri, zgrade i kvartovi, nego upravo dela ovih ljudi, koji čine najbolje za lepotu i dobrobit Novog Sada.

To je potvrdio i predsednik kompanije „Co­lor me­dia com­mu­ni­ca­ti­ons” Robert Čoban, osvrnuvši se i na ostale organizovane akcije, koje su otkrile i lepotu i dobrotu našeg grada i okoline. S obzirom na činjenicu da je iz godine u godinu sve veći broj prijavljenih i da je mnogo zainteresovanih, čak iz cele Vojvodine, Robert Čoban najavio je da će od naredne godine akcija biti proširena.

- Akcijama koje organizujemo trudimo se da sačuvamo neke stvari koje su bile i ostale duh ovog grada, jer smatramo da ljudi koji vode računa o svojim baštama i okolini ispred svojih kuća i zgrada ne rade to zbog neke nagrade, već su naučili od svojih roditelja i predaka – istakao je Robert Čoban. – Smatram da bi mi, kao mediji, trebalo na neki način da ih nagradimo, tako da se nadam da ovu akciju nastavljamo, proširićemo je na teritoriju cele Vojvodine i mislim da ćemo, pored svih izazova, na ovakav način uspeti da prikažemo neku lepšu stranu Novog Sada i sada i ubuduće.

Četvrto mesto osvojila je bašta gospođe Ljiljane Žiže, treće mesto, osvojila je sjajno uređena i besprekorno održavana bašta Zdenke Kovačević iz Novog Sada dok se na drugom mestu našla bašta Slobodanke Petrović. 

Svečani program uriličio akustičnim nastupom Oliver Wattles.

Foto: Mladen Sekulić

Pogledajte još