U Čačku nedovoljno sala za svadbe

Organizovanje venčanja nije lako, a ono što je najteže je da se uskladi datum sale, venčanje pred matičarem u opštini i muzika.

Mnogi Čačani koji žele da organizuju svadbu na jesen, u poslednje vreme najveću muku muče sa pronalaženjem sale za svadbeno veselje.

Iako su se ranijih godina svadbe mogle organizovati za par meseci i pronaći slobodno mesto, sada to nije slučaj.

Oni koji žele da organizuju svadbu u nekom od restorana ili drugom ugostiteljskom objektu u Čačku, suočavaju se rezervisanim terminima do kraja oktobra, a u nekim slučajevima i do polovine novembra.

Nikola Isailović čekao je skoro godinu dana kako bi došao do slobodnog termina u ugostiteljskom objektu koji je ispunjavao njegove ne baš prestroge kriterijume.

"Teško smo pronašli objekat u kome bi smo organizovali svadbu. Umesto da svadba bude u oktobru prošle, to se dogodilu u junu ove godine", rekao je Isailović za FoNet.

Isailović savetuje da se s pripremama za venčanje započne mnogo ranije od predviđenog termina svadbe.

"Sve smo isplanirali, znali smo šta zapravo želimo, ali kada smo krenuli da sve to realizujemo na početku smo se suočili sa problemom, slobodnih sala nije bilo", objasnio je on.

Marketing menadžer čačanskog Ugostiteljsko turističkog preduzeća Morava Maristela Jovanović rekla je da su kao i prethodnih godina u njihovim objektima termini vikendima u maju, ali i u septembru popunjeni.

Prema njenim rečima svadbe su zakazivane i po znatno više meseci unapred.

"U vreme posta restorani su uglavnom slobodni, ali mimo posta imamo termina rezervisanih za porodična slavlja, a to su uglavnom svadbe", rekla je ona za FoNet, dodajući da se u poslednje vreme sve češće prave manje svadbe.

Jovanović je istakla da svadbe sa manjim brojem gostiju sada postaju trend i da to nije slučaj samo u Čačku, već i u drugim mestima.

Inače, postoje i oni koji su čvrsto rešili da se venčaju u ovoj godini, jer je kako neki smatraju naredna godina prestupna kada treba izbegavati venčanja.

U svakom slučaju najbolje prolaze ugostitelji, jer su svadbe prilika za dobru zaradu.

ČAČAK, 03. jul 2011. (FoNet)

Pogledajte još