BRZO I LAKO: GM dijeta topi kilograme bez gladovanja

Postoji priča kako je kompanija "General Motors" pre skoro četiri decenije osmislila dijetu, kako bi motivisala svoje zaposlene da vode zdraviji način života. Ova priča nikad nije dokazana, ali oni ljudi koji su probali ovaj način ishrane kažu da su uz pomoć GM dijete gubili od 5 do 7 kilograma nedeljno, stavljajući vaše telo u proces detoksikacije.

Procesu detoksikacije doprinose upravo sledeće namirnice: voće, povrće, mleko, supa i 6-8 čaša vode dnevno.

Kako napraviti GM supu?

GM supu je veoma lako napraviti i sastoji se uglavnom od povrća. Ova supa se može jesti u neograničenim količinama tokom nedelje i dobro je da je jedete što je češće moguće.

Sastojci GM supe:

- voda
- 2 zelene paprike
- 6 glavica luka (manjih ili 2 veće)
- paradajz
- celer
- glavica kupusa
- kockica pileće supe
- so i biber po ukusu

Svi sastojci se ubace u posudu za kuvanje i kuvaju najmanje 45 minuta ili dok svo povrće ne bude u potpunosti kuvano.

Svakog od sedam dana pijte obavezno 6-8 čaša vode (osim ako nije drugačije naznačeno) i obavezno jedite GM supu (supa se jede bez ograničenja i obuhvata i tečnost i kuvano povrće).

Prvi dan

Možete jesti sve voće, osim banana. Ne postoje ograničenja u količini.

Drugi dan

Voće menjate sa povrćem, koje možete konzumirati i kuvano i sirovo, a pri tom ne postoji ograničenje šta smete, a šta ne smete jesti od povrća. Doručak vam može biti pečeni krompir, a po želji možete dodati malo maslaca. Ovo će telu dati ugljenih hidrata koji su neophodni da obezbede energiju tokom ostatka dana. Povrće će obezbediti organizmu dovoljno hranljivih sastojaka i vlakana, a praktično je bez kalorija.

Treći dan

Osim banana i krompira, treći dan možete jesti sve mešavine voća i povrća, bez ograničenja na vrstu i količinu. Krompir vam nije potreban, jer ćete ugljene hidrate dobiti iz voća. U ovoj fazi telo je spremno da sagori višak kilograma.

Četvrti dan

Četvrtog dana možete pojesti do 8 banana, popiti 3 čaše mleka i naravno supu koliko vam je potrebno i koliko želite (kao i ostalih dana tokom ove dijete). Banane su važne jer će vam povratiti natrijum i kalijum koje je organizam izgubio u prethodna tri dana.

Peti dan

Dan za govedinu i paradajz – možete pojesti 6 celih paradajza i dve porcije po 300 g govedine. Govedinu ne morate svu pojesti, jedite onoliko koliko vam odgovara. Ovog dan povećajte unos vode za dodatne 2 čaše, kako biste pomogli telu da se očisti od mokraćne kiseline koja će nastati tokom varenja govedine. Meso će obezbediti vašem telu gvožđe i proteine, a paradajz vlakna koja pomažu varenje.

Šesti dan

I šestog dana jede se govedina, ali se paradajz menja sa miksom povrća koje ćete uzeti po sopstvenom izboru. Možete jesti povrća koliko želite, a govedine isto kao i petog dana (2 porcije po 300 g). Ovog dana telo je potpuno naklonjeno gubitku kilograma i videćete primetne razlike u vašem izgledu u odnosu na vreme pre početka GM dijete.

Sedmi dan

Poslednjeg dana jedite braon pirinač, voćni sok i povrće, bez ograničenja. Nakon ovog sedmodnevnog plana ishrane, trebalo bi da imate potpuno očišćen organizam i 5-7 kilograma manje nego pre 7 dana.

Bilo bi korisno i da tokom sedmodnevnog programa uključite svakodnevno vežbanje u trajanju od, bar, 10 minuta.

Šta vam je dozvoljeno da pijete?

GM dijeta zagovara pijenje vode kao preporučeni izbor pića na ovom planu mršavljenja i treba je konzumirati u velikim količinama. Međutim, postoji još par napitaka koje smete koristiti: kafa, čaj i kisela voda.

Izvor: Stil.kurir.rs/Dijeta.net
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još