Besplatni programi za Internet na srpskom

BEOGRAD, 25. marta 2008. (Beta) - Srpske verzije besplatnih programa za korišćenje Interneta i elektronske pošte i za obradu teksta i besplatnog operativnog sistema predstavljene su u utorak i mogu se preuzeti sa Interneta.

Prilagođavanje je obuhvatilo prevod, dodavanje aplikacija za proveru pravopisa i drugih aplikacija, uvođenje ćirilice i obogaćivanje baza podataka informacijama koje se odnose na Srbiju, poput valute i vremenskih zona, rečeno je na predstavljanju srpskih verzija programa otvorenog koda, koji se mogu bez plaćanja koristiti i menjati.

Program za obradu teksta, proračune u tabelama i grafikone open ofis može se preuzeti sa sajta sr.openoffice.org, programi fondacije Mocila za pretragu Interneta i korišćenje elektronske pošte Tanderbird sa adrese mozilla.elfak.net a operativni sistem Fedora sa adrese mirror.ic.fon.bg.ac.yu/ISOs.

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo, Aleksandra Smiljanić, kazala je da je značajno da programi budu svima dostupni da bi se razvijalo informatičko društvo.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.