Besplatni programi za Internet na srpskom

BEOGRAD, 25. marta 2008. (Beta) – Srpske verzije besplatnih programa za korišćenje Interneta i elektronske pošte i za obradu teksta i besplatnog operativnog sistema predstavljene su u utorak i mogu se preuzeti sa Interneta.

Prilagođavanje je obuhvatilo prevod, dodavanje aplikacija za proveru pravopisa i drugih aplikacija, uvođenje ćirilice i obogaćivanje baza podataka informacijama koje se odnose na Srbiju, poput valute i vremenskih zona, rečeno je na predstavljanju srpskih verzija programa otvorenog koda, koji se mogu bez plaćanja koristiti i menjati.

Program za obradu teksta, proračune u tabelama i grafikone open ofis može se preuzeti sa sajta sr.openoffice.org, programi fondacije Mocila za pretragu Interneta i korišćenje elektronske pošte Tanderbird sa adrese mozilla.elfak.net a operativni sistem Fedora sa adrese mirror.ic.fon.bg.ac.yu/ISOs.

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo, Aleksandra Smiljanić, kazala je da je značajno da programi budu svima dostupni da bi se razvijalo informatičko društvo.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.