OMILJENA POSLASTICA: Kako pravilno čuvati i konzumirati čokoladu?

Čokolada je mnogima omiljena poslastica, a bar jedna njena kockica je dovoljna da se zasladi dan. Ali, da li ste znali da postoji pogrešan način čuvanja čokolade? Sigurno ste je bar jednom odložili u frižider, međutim, prema stručnjacima za ishranu ovo je pogrešno.

Naučnica za ishranu Natali Alibrandi otkrila je najveće greške koje ljudi prave kada uživaju u slatkoj poslastici.

Čokoladu ne treba čuvati u frižideru, jer je vlažnost previsoka. Umesto toga, utvrđeno je da je najbolja tačka u pogledu optimalne temperature 18°C. Znakovi koji ukazuju na to da je vaša čokolada pogrešno skladištena uključuju da joj nedostaje oštar zvuk kada prelomite kvadrat. Takođe, jedan od znakova je i da počinje da se mrvi ili se prebrzo topi u ustima.

Natali tvrdi da je 11 ujutru najbolje vreme za kockice čokolade, jer kakao sadrži kofein i šećer, što ih čini dobrim pre ručka.

Čokoladi bi trebalo da dozvolite da se topi u ustima, tako da se ukusi mogu razviti, dajući prijatnije iskustvo. Jedno interesantno "pravilo" kaže da treba da napravite vremenski razmak između konzumiranja kockica čokolade. Većina odmah pređe na drugi komad, ali, prema stručnjacima, bilo bi dobro da sačekate do 15 minuta pre nego što pređete na drugi komad kako biste uživali u njenom ukusu.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.